Spyshots

Range Rover Velar SVR al in de maak

De in Genève gepresenteerde Range Rover Velar is nog niet eens op de markt of Land Rover is al begonnen met de ontwikkeling van de absolute topversie: de SVR!

De Range Rover Velar krijgt de handen behoorlijk op elkaar van pers en publiek. Een opsteker voor Land Rover natuurlijk. Tegelijk rijst de vraag bij critici wat de komst van de Velar zal betekenen voor de Evoque en met name de Range Rover Sport. De Velar schurkt tegen lagere prijzen immers zo dicht tegen die laatste aan dat het riekt naar productkannibalisatie.

Vroege vogel
Afijn, de tijd zal het leren. Dat Land Rover geenszins van plan is zich in te houden bij de Velar bewijzen deze spionageplaten, geschoten langs de zijlijnen van de Nürburgring. Het gaat hier namelijk om een prototype van – jawel – de Velar SVR en die hadden we nog niet verwacht. Normaliter dient 't grootste spektakelstuk zich pas later in de levenscyclus aan als een soort grande finale. Echter de Velar staat nog niet eens bij de dealer.

V8-gebulder
Om toch een enige hiërarchie kenbaar te maken had Land Rover – zonder morren van pers en publiek – een opgefokte versie van de V6-Supercharged in de Velar SVR kunnen lepelen in plaats van de machtige 5.0 liter V8 met compressor waarover de Range Rover SVR beschikt. Maar zoals gezegd laat het merk er geen gras over groeien en krijgt ook de Velar-topper gewoon die achtcilinder aangemeten. Tevens met 550 pk en 680 Nm? Dat valt evenwel nog te bezien.

Gerelateerde artikelen

Jaguar F-Pace SVR geeft pas op bij 283 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Eigen horloge voor Range Rover Velar

Lifestyle & design
Eigen horloge voor Range Rover Velar
> Artikel lezen

Save the date: 1 maart onthulling Range Rover Velar

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover Velar heeft zijn eerste make-over te pakken

Tuning & styling
Range Rover Velar heeft zijn eerste make-over te pakken
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.