Spyshots

Ford Mustang GT500, ben jij dit?

Nog altijd is het wachten op de nieuwe GT500, de machtigste Mustang van allemaal uit huize Ford. Zou dit 'm zijn?

Terwijl aartsrivaal Chevrolet maar ook Dodge te koop lopen met het een na het andere feestbeest, moet Ford een beroep doen op performancepartner Shelby om tegengas te kunnen geven. Ford's eigen Mustang GT350 reikt – in R-uitmonstering – immers niet verder dan 500 pk. Geen onverdienstelijk vermogen, maar het steekt evenwel wat flauwtjes af tegen de +600 pk van de Camaro ZL1 en zelfs +700 pk-machine voorin de Challenger en Charger Hellcat. Nog maar te zwijgen over de Challenger Demon met 840 duveltjes onder de kap. Kortom, momenteel staat Ford behoorlijk schaakmat en is aan zet nu.

Ecoboost vereist turbo's
Dat de nieuwe Mustang GT500 de potentie heeft om z'n eeuwige concurrentie het leven zuur te maken wordt bewezen door Shelby Super Snake. Die schopt het tot 670 pk en zelfs 750 pk in z'n sterkste gedaante. Nou, een belletje van Ford naar huistuner Shelby en klaar is de nieuwe GT500 zou je menen. Toch ligt het niet zo eenvoudig en het is allemaal de schuld van het predicaat 'Ecoboost'.

Vraag ons niet precies waarom, maar het schijnt dat Ford die (marketing)term nadrukkelijk wil linken aan de turbocharger en niet aan de supercharger, het andere type blaasapparaat en waarvan de V8 van de Super Snake gebruikmaakt. Echter een opgefokte 5.0 liter V8 met dubbele turbo's heeft Ford niet op de plank liggen, dus moet er een gloednieuwe ontwikkeld worden. En dat kost tijd. Zeker als deze krachtcentrale op duurzame wijze ruimschoots 700 pk moet opwekken. Maar we zij er bijna gezien deze spyshots.

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo vierde Ford de 10.000.000ste Mustang

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.