Spyshots

Maserati Ghibli onder het mes

Je had het wellicht niet in de gaten, maar de Maserati Ghibli siert toch echt alweer 4 jaar 's heren wegen. Tijd voor een facelift dus. Alhoewel…

De Maserati Ghibli is bedeeld met een bijna tijdloze schoonheid, zoals eigenlijk zoveel dingen van Italiaanse makelij. Anderzijds heeft de concurrentie niet stilgezeten, in het bijzonder de Porsche Panamera, en is het zaak dat de Ghibli niet in de vergetelheid geraakt. Een facelift voorkomt dat. Sowieso tijdelijk.

Twee keer kijken
De Ghibli was een gouden zet door Maserati. Toen die er nog niet was wist het Italiaanse merk in zowel Europa als de VS jaarlijks rond de 2.000 à 2.500 auto's te verkopen. Heden zijn dat er rond de 12.000! China nog niet eens meegerekend. Uiteraard is dit niet allemaal te danken aan de Ghibli, maar het kleine broertje van de Quattroporte heeft hier zeker een aanzienlijk aandeel in.
“De Maserati Ghibli is bedeeld met een bijna tijdloze schoonheid, zoals eigenlijk zoveel dingen van Italiaanse makelij.”

Bijster veel wil (of durft) Maserati dan ook niet verspijkeren aan de middelgrote sportsedan. Deze spyshots spreken daarin boekdelen met enkel en zelfs een beetje provisorische camouflage rond de neus en de bilpartij.

In 't hol van de leeuw
Dit gezegd hebbende zou je bijna kunnen spreken van slechts een modeljaarwijziging in plaats van een facelift. Maar meer zekerheid daarover in de aanloop naar de IAA Frankfurt, waar de vernieuwde Ghibli waarschijnlijk zijn werelddebuut beleeft.

Gerelateerde artikelen

De één zijn dood, is deze Maserati Ghibli zijn brood

Autonieuws
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Maserati Ghibli nog stijlvoller dankzij Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe

Tuning & styling
Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.