Spyshots

Broertje voor Hyundai Tucson in 2018

Geloof het of niet, maar de eigenaardig gestileerde Nissan Juke blijkt over een zeer lange houdbaarheidsdatum te beschikken. Zelfs 7 jaar na dato schurken de jaarlijkse verkopen nog altijd tegen 100.000 stuks aan. In Europa alleen al! Nogal wiedes dat Hyundai haar jaloezie niet langer kan inhouden en een aanval voorbereid.

2018 belooft ontegenzeggelijk het jaar te worden van de mini-SUV. Zowat elk mainstream-automerk heeft voor dat jaar de introductie van zo'n auto gepland. Compleet nieuw dan wel in opgefriste gedaante. Hyundai speelt de rol van debutant. Met de Kona en logischerwijs heerst er enige haast. In geen enkele visvijver is de concurrentie immers zo moordend (geworden). Elke vertraging betekent al gauw te laat.
“2018 belooft ontegenzeggelijk het jaar te worden van de mini-SUV”

Paradijselijke naam
Hyundai heeft er een handje van haar SUV's te vernoemen naar plaatsnamen, maar een logica lijkt er niet in te zitten. Tucson en Santa Fe zijn immers Amerikaanse steden, terwijl Kona verwijst naar een regio in Hawaii. Probeert Hyundai op deze manier de toekomstige koper alvast te verleiden?

Vaarwel ix20
Hoe dan ook, een paradijselijke naam alleen zal niet afdoende zijn om de Renault (Captur), Peugeot (2008) en Mazda (CX-3) af te schrikken. Die hebben zich bovendien al bewezen. Anderzijds, dat heeft de Hyundai Tucson, daarvoor ix35 geheten ook, en de Kona wordt naar verluidt niets minder dan het kleine broertje van dat model. Ten koste van de ix20, die waarschijnlijk stilletjes uit gefaseerd zal worden zodra de Kona in de showrooms te vinden is.

Gerelateerde artikelen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai Kona: crossover met opvallend design

Autonieuws
Hyundai Kona: crossover met opvallend design
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai Kona doet niet aan stickerprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.