Spyshots

Kia ED gespot

Kia is druk aan het testen met hun nieuwe middenklasser. Deze nieuwe Kia draagt de codenaam ED en komt waarschijnlijk pas in 2007 op de markt.

De codenaam ED staat voor Eurpean Design. Kia ontwikkelt deze wagen special voor Europa en wil de strijd met de concurrentie serieus aan gaan. Om dit te bereiken opende Kia in 2003 een Research & Development Center in Rüsselsheim (Duitsland). Dit R&D Center is special om producten voor de Europese markt te ontwikkelen. De productie van de ED zal overigens ook plaatsvinden in Europa, namelijk in Slowakije.
 
Nog wachten tot 2007
De ED zal een duidelijk familiegezicht krijgen, maar tegelijk wil Kia het een meer Europese uitstraling meegeven. Door de dikke camouflage is er nog niet veel te zien. De vijfdeurs versie die hier te zien is, zal overigens pas eind 2007 op de markt komen. Begin 2007 zal eerst de driedeurs versie op het toneel verschijnen. Een half jaar later de stationversie en aan het eind van 2007 dus pas de 5-deurs. De ED komt vermoedelijk tussen de Rio en de Cerato in het modellenprogramma van Kia.
 
Ook een ‘CC’
Naast de hatchback komt Kia ook met en Coupé-Cabrio op basis van het ED onderstel. Deze ‘CC’ wordt een echt vierzitter met een stalen vouwdak. Voordat deze wagen de concurrentie met onder andere de Opel Astra TwinTop aan kan gaan is het alweer 2008.

Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.