Spyshots

Tesla Model 3 doet praktijkervaring op

Een jaar nadat de Model 3 de wereld schokte (door binnen 24 uur een miljardenomzet te boeken voor Tesla) is 'ie voor het eerst naar buiten gestuurd om praktijkervaring op te doen.

Het was nog nooit eerder vertoond: een nieuwe auto die nog vóór zijn onthulling al honderdduizenden mensen aan zich weet te verbinden. Na een etmaal stond het aantal voorinschrijvingen op – hou je vast – ruim 400.000 stuks. Ter indicatie: dit is ruim driekwart(!) van de totale jaarproductie van bijvoorbeeld Volvo, alsook Jaguar Land Rover.

Race tegen de klok
De potentiële keerzijde van dit opzienbarende succes is dat Tesla met geen mogelijkheid zoveel Model 3's kan afleveren op korte termijn. Duizenden kopers zullen zodoende nog heel lang moeten wachten op hun bestelde mini-Model S. Als het tegenzit misschien wel tot diep in 2020. Vorig jaar bedroeg de totale jaarproductie bij Tesla immers nog geen honderdduizend auto's. Kortom, de Model 3 schreeuwt om een megafabriek die bijtijds op rolletjes loopt. Ondertussen wordt ook daaraan hard gewerkt door CEO Elon Musk.

Vertrouwd design
Wat betreft Tesla Model 3 zelf; het design daarvan mag geen verrassing meer zijn. Musk's volgende geesteskindje wordt een kleinere versie van de Model S. Vernieuwend is de Model 3 dus niet op dit vlak.
Het interieur is eveneens typisch Tesla, alhoewel nog steeds apart met slechts één doch gigantisch scherm à la iPad Pro en verder nauwelijks tot geen fysieke knoppen of andere bedieningsorganen.

200 tot 300 mijl actieradius
Ook de elektrische techniek is reeds bekend. De basisversies van de Model 3 hebben een actieradius van zo'n 200 mijl, omgerekend 360 kilometer. De duurdere uitvoeringen kunnen 300 mijl (480 kilometer) ver geraken en beschikken naar verluidt over vierwielaandrijving en de oogbalverpulverende 'Ludicrous Mode' waarin de auto razendsnel van z'n plek schiet.

Gerelateerde artikelen

CEO Musk krijgt allereerste Model 3 als verjaardagscadeau

Autonieuws
Elon Musk gaat zelf eerst gebouwde Model 3 rijden
> Artikel lezen

'Kwaliteit afwerking Tesla Model 3 alles behalve netjes'

Autonieuws
'Kwaliteit afwerking Tesla Model 3 alles behalve netjes;
> Artikel lezen

'Bijna kwart van de Tesla Model 3-reserveringen geannuleerd'

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Tesla Model 3's nog deze maand geleverd

Autonieuws
Eerste Tesla Model 3's nog deze maand geleverd
> Artikel lezen

Eindelijk alle ins and outs over de Tesla Model 3

Autonieuws
Eindelijk alle ins and outs over de Tesla Model 3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.