Spyshots

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Hier hét bewijs dat de (spirituele) opvolger van de BMW Z4 en Toyota Supra het uitstekend met elkaar kunnen vinden. Het zijn mogelijk de laatste loodjes voor de gezamenlijk ontwikkelde sportauto's.

De onthulling van de vermoedelijk geheten BMW Z5 en langverwachte nieuwe Toyota Supra is nabij. Een vermeende brochure van die laatste versterkt dat gevoel en ook door deze winterbeelden doen een duit in het zakje. Ondanks de aanhoudende camouflage ogen de beide sportauto's namelijk behoorlijk rijp voor productie.

Coupé versus cabrio
Zoals inmiddels bekend werken BMW en Toyota nauw samen omtrent de Z5 en Supra, maar houden beide merken er tegelijk een heel eigen aanpak op na. Zo wordt de Z4-opvolger opnieuw een roadster waarmee ook dakloos valt te rijden en is de nieuwe Supra daarentegen een regelrechte sportcoupé. Een slimme zet, want op deze manier kunnen beide auto's waarschijnlijk prima naast elkaar leven.

CD van jou, de rest van mij
Technische details omtrent de Z5 en Supra zijn schaars. Zoals gezegd is er de eerder gelekte brochure, maar in hoeverre die te vertrouwen is, is ietwat de vraag. Gaan we wel uit van die folder, dan lijkt BMW de grootste vinger in deze Duits-Japanse pap te hebben. De aandrijflijnen voor de Z5 en Supra komen namelijk uit München, te weten een 192 pk sterke 2.0 liter viercilinderturbo en een 340 pk sterke 3.0 liter zes-in-lijn, ook met turbo. Mogelijk dat Toyota zich toch nog laat gelden op dit vlak, maar daarop is dus nog geen antwoord.

Vermoedelijk worden de BMW Z5 en nieuwe Toyota Supra onthuld op de IAA Frankfurt, medio september.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW velgen - de trend van zilver naar zwart

Autonieuws
BMW velgen - de trend van zilver naar zwart
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie Coupé lekt toch nog uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.