Spyshots

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Van meest besproken nieuwkomer in 2013, naar welhaast een schaduwplekje in de vergetelheid. BMW houdt er merkwaardige marketing op na als het om de i8 gaat en de Spyder daarvan in het bijzonder. Want 5 jaar(!) na de Coupé volgt pas de langverwachte open variant. En hier eindelijk het bewijs daarvan.

Toen BMW de i8 Coupé lanceerde was het een zeer bijzondere en vooruitstrevende rijmachine. Esthetisch is dat nog steeds zo. Zonder meer zelfs. Echter technisch gaat die vlieger minder sterk op. Vadertje Tijd heeft immers niet stilgezeten. Intelligente hybridesystemen zijn inmiddels gemeengoed geworden, al is samenwerking tussen een kleine, maar zeer krachtige 1.5 liter driecilinder-turbobenzine en een elektromotor met daarbij een systeemvermogen van 362 pk ook vandaag de dag nog altijd een knap staaltje engineering. Niettemin, hybride-sportauto's zijn geen zeldzaamheid meer waardoor het nieuwtje rond de i8 Spyder er wel af is. Tenzij BMW nog een verrassing in petto heeft…

Elektrisch targadak
Blijft de i8 Spyder technisch identiek aan de Coupé, dan zal 'ie zo'n 1.500 kilogram wegen en sprint je ermee in zo'n 4,5 seconden meer naar de 100 km/h. Prestaties waar je je allesbehalve voor hoeft te schamen. Daarnaast is een lichtgewicht architectuur van CFRP, carbon en aluminium nog altijd geen vanzelfsprekendheid en een goed verhaal aan de bar.

Wat het cabriodak van de i8 Spyder betreft; dat wordt een softtop zoals deze gave foto's bevestigen. Een elektrisch bedienbare waarschijnlijk, ondanks dat dit meer kilo's met zich meebrengt. Op het handen uit de mouwen moet steken bij een exclusieve roadster van zo'n anderhalve ton zit namelijk niemand te wachten.

Tegelijk voorzien van facelift
Tegelijk met de i8 Spyder zal zeer waarschijnlijk ook de i8 Coupé voor een tweede maal worden onthuld. Als facelift-model welteverstaan, waarvan de open versie direct profiteert. Wat de uiterlijke wijzigingen precies inhouden weet BMW goed onder de pet te houden door de vertekende camouflage. De toch al excentrieke koets van de i8 doet de rest. Afwachten dus.

Gerelateerde artikelen

Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8

Autonieuws
Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8
> Artikel lezen

2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder

Autonieuws
2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Een zomers weekend in met de BMW i8 Roadster

Autonieuws
> Artikel lezen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.