Spyshots

Nog een SUV van Kia in de maak

Het lijkt alsof Kia enkel nog oog heeft voor SUV's en crossovers. Het productgamma van de Zuid-Koreanen bevat momenteel vier modellen van dat kaliber: Sorento, Sportage, Niro en, weliswaar met één oog dichtgeknepen, de Soul. Toch kan er kennelijk nog eentje meer bij, zo blijkt nu.

Terwijl we hier in Nederland al aardig hebben kunnen proeven van aangenaam lenteweer, zit onze spionagefotograaf in Scandinavië nog altijd te vernikkelen, wachtend op een interessante scoop. En zowaar. Eigenlijk vanuit het niets dook dit prototype in de ijzige verte op. Een Kia zo bleek even later, en relatief compact van formaat. Een interne vragenronde later en men is het erover eens dat dit Kia's directe antwoord op de Renault Captur en vergelijkbare kornuiten moet zijn.

Stonic
Er zingt zelfs al een naam rond: Stonic. Hoe de wandelgangen dat weten? Wel, Kia dropte deze benaming onlangs bij een patentenbureau. Misschien uit voorzorg, maar veelal om er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Afijn, dat is iets voor later.

Rio-basis
Interessanter is wat we van deze Kia Stonic kunnen verwachten. Een 'Rio op hoge poten' luidt het sterke vermoeden. Niet zo gek, want waarom het wiel opnieuw uitvinden als je – als Kia – dat eigenlijk zopas nog hebt gedaan voor het B-segment. We duiden op de nieuwe Rio. Zelfs enkele stijlkenmerken zijn vergelijkbaar met die compacte hatchback. De lichtunits onder andere en ook het achterste gedeelte van het koetswerk. Motorisch wordt zodoende een vergelijkbaar palet verwacht. Maar zeker is dit natuurlijk pas wanneer Kia officieel naar buiten treedt met haar zoveelste SUV-telg.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Kia Stonic: dit zijn de eerste beelden

Autonieuws
Kia Stonic: dit zijn de eerste beelden
> Artikel lezen

Stonic: ook Kia heeft zijn compacte crossover

Autonieuws
Stonic: ook Kia heeft zijn compacte crossover
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.