Spyshots

Laatste wintertests voor nieuwe Mercedes A-klasse

Dat de nieuwe A-klasse nog fiks in de camouflage zit is niet zo gek. De onthulling volgt pas tegen het naderen van 2018, zo niet pas aan het begin van dat jaar. Toch denken we al te weten waar het heengaat met de compactste Mercedes-Benz.

De gemiddelde leeftijd van de Mercedes-koper is gedaald de laatste jaren. Dat is precies wat het merk met de sterk ambieerde en vooral te danken aan de huidige generatie A-klasse. Dat de A-klasse ook grotendeels verantwoordelijk is voor het feit dat aartsrivaal en langdurig koploper BMW eindelijk is verslagen, dat had zelfs Mercedes niet vooraf durven dromen.

Nog jeugdiger
Zeg nooit nooit, maar de kans is zeer gering dat Mercedes ooit nog terugkeert naar hoe de A-klasse ooit was: een MPV. Met de nieuwe borduurt het in elk geval voort op de huidige derde generatie. Maar dan door de tekenpen nog een tikkeltje wulper en strakker te hebben gehanteerd.

Tegelijk wordt de auto ietsje langer en breder, maar lager, waardoor er een krachtige uitstraling ontstaat. Want daar houdt de jonge koper van. En van bling-bling als in meer chroom en alu-details en andere tierelantijntjes. Dus dat kun je ook verwachten.

Efficiënter platform
De volgende A-klasse komt op het nieuwe MFA-platform te staan. Die is weer wat moderner dan de oude en biedt de mogelijkheid de motoren en het meubilair dieper in de koets te plaatsen om zo het zwaartepunt te drukken en extra bruikbare zitcentimeters te creëren. Allemaal ten goede voor het totaalplaatje dus. Desalniettemin is het te hopen dat Mercedes ook aandacht heeft besteed aan de kofferbakruimte en dan met name de toegang daartoe. Die is bij de huidige A-klasse namelijk zó smal en daardoor allesbehalve praktisch.

Plug-In Hybrid
Motorisch eigenlijk geen gekkigheden. De bekende 1.5 en 1.6 liters diesels en benzines zullen weer van de partij zijn, hetzij geüpdatet om zich te kunnen meten met de blokken van de 1-serie en A3. Wel wordt er een gloednieuwe 2.0 liter diesel verwacht voor de A 200d en A 220d, evenals een heuse plug-in hybrideversie. Performancedochter AMG op zijn beurt zal alles uit de kast trekken om de RS 3 Sportback weer voorbij te streven als de nu krachtigste hot hatch te koop. Dat wordt dan minimaal 401 pk…

Gerelateerde artikelen

Mercedes maakt prijzen nieuwe A-Klasse bekend

Autonieuws
Mercedes maakt prijzen nieuwe A-Klasse bekend
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.