Spyshots

Gespot: Hyundai i30 Fastback

De nieuwe Hyundai i30 is als hatchback en stationwagen nog niet op volle sterke. Een fastback (een sedan met grote achterklep, zeg maar) zit er ook nog aan te komen, zo blijkt.

In Nederland mogen de sedan en fastback dan minder bijster in trek zijn, in heel wat andere (Europese) landen waar Hyundai actief is, is dat anders en soms zelfs compleet andersom. Niet zo gek, want een fastback kent zeker enkele pre's.

Ideaal compromis?
Een fastback combineert namelijk het vaak aantrekkelijkere lijnenspel van een sedan met de praktische bruikbaarheid van een vijfdeurs hatchback. De (grote) achterklep scharniert immers pas bij het dak en niet, zoals bij een traditionele sedan, rond de onderzijde van de achterruit. Hierdoor is de toegang tot de kofferruimte veel toegankelijker. En daarnaast vaak groter dan bij zowel een sedan als hatchback. Oftewel, twee vliegen in een klap.

Geheimzinnig
Gezien deze voordelen ziet Hyundai wel brood in een i30 Fastback. Echter wat de aanpak van de Zuid-Koreanen precies is, is helaas nog gissen. Ja, het kontje is relatief kort zoals wel vaker het geval bij fastbacks. Maar hoe de achterzijde er uit gaat zien, dat wordt nog stellig geheimgehouden. De i30 Fastback wordt dan ook pas in de loop van 2018 verwacht. Waarschijnlijk wederom op de Autosalon van Genève, waar nu de nieuwe i30 Wagon staat te schitteren.

Gerelateerde artikelen

Eerste details en foto's nieuwe Hyundai i30

Autonieuws
Eerste details nieuwe Hyundai i30
> Artikel lezen

Hyundai i30 N komt Genesis Coupé aflossen

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.