Spyshots

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Eigenlijk hadden we wel verwacht dat de onthulling van de nieuwe C3 Picasso al geweest zou zijn. Maar niets is minder waar. Citroën moest natuurlijk eerst nog de C-Aircross Concept voorstellen, het studiemodel dat als voorbode dient. Een realistisch voorproefje zo blijkt nu des te meer.

We hebben de nieuwe C3 Picasso al eens eerder betrapt. In oktober vorig jaar, echter toen was de C-Aircross Concept er nog niet. Nu dat studiemodel zich intussen heeft laten zien, weten we nog wat beter in welke richting we het moeten zoeken met de toekomstige C3 Picasso.
Het midi-MPV-gehalte is vrijwel compleet weggepoetst door Citroën. Crossover-en is wat de Fransen met de nieuwe generatie willen. Een andere weg die Peugeot ook is ingeslagen met de 3008. Een begrijpelijke stap, want de MPV heeft zijn beste tijd gehad terwijl de run op crossovers maar niet lijkt te stoppen.

Half-Duits
Dat Citroën hetzelfde pad bewandelt als zustermerk Peugeot is niet zo gek. De C3 Picasso is onderhuids namelijk grotendeels gestoeld op de 3008. Alsook de Opel Crossland X, de vervanger van de Meriva. Sterker, de Fransoos zal zelfs van dezelfde productieband lopen als zijn Duitse neef. In het Spaanse Zaragoza.

Nationaliteit aandrijflijnen?
Welke motoren, transmissies en overige techniek er in de C3 Picasso komen te liggen is desondanks nog niet geheel zeker. Ze kunnen van Franse makelij zijn, van Duitse afkomst of een combinatie van beide. Anderzijds, het kan zomaar zijn dat het binnenkort allemaal een pot nat betreft. Of heb je het nog niet meegekregen...?

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor Citroën C3 Aircross

Autonieuws
Prijskaartjes voor Citroën C3 Aircross
> Artikel lezen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 Aircross: kleine crossover volgt C3 Picasso op

Autonieuws
Citroën C3 Aircross: kleine crossover volgt C3 Picasso op
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.