Spyshots

Frisse neus voor Range Rover

Nu de belangrijkste voorbereidingen voor een geslaagde lancering van de nieuwe Discover achter de rug zijn, richt Land Rover de aandacht op Range Rover. Een facelift voor dat SUV-vlaggenschip zit reeds in de pijplijn.

De nieuwe Discovery kan weer een beetje meer dan de 'Range'. Geen ramp, maar aangezien die laatste het boegbeeld van Land Rover vormt, kan dat niet te lang aan de orde zijn. De vernieuwde Range Rover moet weer baas-boven-baas van het modellengamma worden. En dat betekent dat de facelift vooral in het teken zal staan van de (offroad)techniek en het updaten en uitbreiden van de keur aan (optionele) snufjes. Minimaal gelijk aan die van de 'Disco'.

Bijpunten
Op cosmetisch vlak zal Land Rover heel voorzichtig te werk gaan. Rigoureuze veranderingen kunnen (trouwe) klanten die winkelen in deze prijsklasse namelijk niet waarderen doorgaans. Maar evenzo omdat de uitstraling van de Range Rover zich niet meer hoeft te bewijzen; veel majestueuzer kan 't niet. Tenzij je daar het dubbele in euro's op stukslaat (en dat richten we de blik eventjes op de Bentayga van Bentley).

Verwacht aan optische wijzigingen zodoende licht hertekende bumpers en louter nog LED's voor de lichtunits. Ook de grille zal worden bijgepunt en hiermee is alles ook wel zo'n beetje gezegd.

Wanneer de vernieuwde Range Rover wordt onthuld is niet bekend. Mogelijk al tijdens de Autosalon van Genève, begin maart. Maar vermoedelijk later in het jaar.

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.