Spyshots

Nieuwe Ford Focus wil verrassing blijven

2017 mag nog eventjes het jaar zijn van de (gefacelifte) Golf. In de loop van volgend jaar is de nieuwe Ford Focus erop gebrand het stokje over te nemen. In welke gedaante? Dat wordt met man en macht geheimgehouden tot aan de onthulling in de tweede helft van 2018.

Heel graag hadden we je al van alles willen vertellen over de nieuwe Focus, met name het design. Echter Ford's camouflageteam heeft puik werk afgeleverd. Op de contouren na is amper iets te zien van de nieuwe generatie die het huidige model na bijna 8 jaar(!) zal aflossen. Wat voeren de Amerikanen in hun schild? Zeg het maar?!

Op Europese smaak gesneden
Eén ding is zeker: ook de nieuwe Ford Focus wordt weer een 'wereldauto'. Oftewel, de in de VS en op andere continenten verkochte Focus is praktisch gelijk aan die voor Europa. De inborst van de auto daarentegen is op de Europese kopers afgestemd. Dat betekent veelal luxere materialen, een fijnzinnigere afwerking, zo veel mogelijk elektronische snufjes, zuinige motoren en een bovengemiddeld straf onderstel en een relatief scherp stuurgedrag. Dat laatste is de Focus nota bene aan zijn stand verplicht. Niet dat men het elders ter wereld zo graag anders wil, maar de Europese koper is nu eenmaal een veeleiser. En Ford denkt: 'If I can make it here, I can make it anywhere'.

Fiesta eerst
Zodra we meer concreet nieuws hebben over de nieuwe Focus, hoor je van ons. We vrezen echter dat dit nog wel eventjes kan duren. Ford heeft er immers nogal een handje van vroeg een preview te geven van nieuwe modellen, maar informatie daarover verstrekken, ho maar. Bovendien staat de komende periode vooral in het teken van de nieuwe Fiesta.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Hoeveel pk voor nieuwe Ford Focus ST?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.