Spyshots

Betere camouflage voor opvolger McLaren 650S

Anderhalve maand duurt het nog totdat McLaren het doek trekt van de gloednieuwe Super Series en directe opvolger van de 650S. Dat is al best snel, maar het weerhoudt de Britten niet nog eventjes van camouflage te wisselen.

Update 27 januari 2017 – Schreven we enkele uren geleden nog enthousiast over de aanstaande onthulling van de nieuwe McLaren Super Series (naar aanleiding van een opgedoken prototype met een andere camouflage), hier hebben we de opvolger van de 650S in vol ornaat al! De foto is afkomstig van de website Moto1.com en lijkt te zijn gemaakt tijdens een preview-presentatie voor genodigden.

Eerste van 15 nieuwe McLarens
P14 is waarschijnlijk niet de definitieve naam van de nieuwe McLaren. Hoe die wel luidt is nog onbekend, maar wat we wel weten is dat de wulps gelijnde supercar aan de basis staat van een gigantisch modellenoffensief. Liefst 15 McLarens kunnen we verwachten voordat het jaar 2022 aanbreekt. Oftewel, de Britten trappen het gaspedaal volledig tegen het schutbord. Begrijpelijk gezien het onverwachte succes over de afgelopen vijf jaar. Dat smaakt naar meer.

Klein maar fijn
Waarom McLaren, zo vlak voor de onthulling, nog van camouflage is gewisseld is ons overigens een raadsel. Niet in de laatste plaats omdat de P14 er al eens behoorlijk naakt bij reed. En toen viel meteen het formaat van de nieuwe Super Series op. Dat lijkt namelijk iets compacter te zijn dan de 650S. Zo ja, dan gaat dit niet ten koste van de binnenruimte. McLaren heeft immers al aangegeven dat de cockpit er qua leefruimte op vooruitgaat. Ook de stijfheid van de Monocage-structuur is verbeterd, terwijl het gewicht lager ligt. De grote vraag luidt dan ook vooral: hoeveel sterker wordt de V8-twinturbo?! Op 7 maart weten we het.

Gerelateerde artikelen

Hiertoe is de McLaren Senna in staat

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini-sculptuur verklapt alvast interieur McLaren F1-opvolger

Autonieuws
> Artikel lezen

Stug type, de McLaren 570GT met S Handling Package

Autonieuws
> Artikel lezen

Woensdag, gehaktdag: dit is de McLaren Senna GTR

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer

Autonieuws
McLaren MSO X: de openbare weg op met GT4-racer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.