Spyshots

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Nu Volkswagen officieel heeft aangekondigd dat de CC een opvolger krijgt, is het meteen wat vrijer geworden tijdens het veldwerk van de Arteon. Nieuwe details zijn daardoor aan het licht gekomen.

Update 23 februari 2017 – Volkswagen probeert ons op te warmen voor de aanstormende onthulling van de Arteon, de opvolger van de (Passat) CC. Niet met extra details, maar wel deze twee teaser-afbeeldingen.

Nieuw vlaggenschip
De CC, voorheen zelfs Passat CC, is niet meer. De Phaeton evenmin. Of die laatste ooit wordt opgevolgd blijft koffiedik kijken. Een nieuwe Volkswagen CC is in elk geval een zekerheid. Arteon is zijn naam en zonet hebben we hem – als prototype – betrapt in de kop van Spanje. Op een drafje, waardoor onze spionagefotograaf alle gelegenheid kreeg enkele interessante details te ontfutselen.

C Coupé Concept GTE
Nu een nieuwe Phaeton een groot vraagteken blijft en de (Passat) CC niet dat heeft gebracht wat Volkswagen ervan had verwacht, zal de Arteon een iets andere koers varen. Niet zozeer qua design, want daarin volgt de Arteon de CC die nauwelijks meer was dan een vierdeurs-coupé-versie van de Passat. De samentrekking van 'Art' en 'Eon', dat meer klasse zou moet opwekken, ten spijt. Bovendien is het uiterlijk van de Arteon al voor 90% bekend. Dankzij de C Coupé Concept GTE Concept. Oordeel dus vooral zelf.

Van twee walletjes
Waarmee de Arteon zich – eindelijk – wel van de Passat wil losweken is zijn extra lengte. Toegegeven, de CC had dit ook al, maar Volkswagen doet er bij de Arteon nog een schepje bij bovenop.
Over een lengte van 4,90 meter strekt de Arteon zich uit, slechts tien centimeter minder ver dan de Phaeton. Ter vergelijk: de (huidige) Passat meet 4,77 meter in lengte. De wielbasis bedraagt zo'n 2,85 meter en ook dat is niet eens zoveel minder dan de Phaeton.

Vanaf 42 mille?
Kortom, de Volkswagen Arteon overtreft de Passat ruimschoots. In elk geval qua maatvoering. Behalve in de hoogte dan. En qua prijs allicht. Maar voor Phaeton-prijzen hoef je dan weer niet te vrezen. De Duitsers zullen niet nogmaals de fout maken dat men geen Audi-geld gaat uitgeven aan een Volkswagen. Met deze gedachte gokken wij op een vanafprijs van 42.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen denkt serieus na over Arteon Variant

Autonieuws
Volkswagen denkt serieus na over Arteon Variant
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Reislustige gran turismo: Volkswagen Arteon

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Arteon duikt onder de 40 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.