Spyshots

Eerste blik op Hyundai i30 Wagon

De Hyundai Motor Group, waaronder ook Kia valt, is in rap tempo haar modellengamma aan het vernieuwen. Dook gister de nieuwe Cee'd al op voor onze camera, nu is het de i30 Wagon, de stationvariant van de in Parijs onthulde i30 Hatchback.

De i30 Wagon is altijd een zeer belangrijk model voor Hyundai geweest. Misschien nog wel meer dan de Hatchback. Maar echt veel zie je hem niet op de Nederlandse wegen, terwijl ons kikkerlandje de praktische station nog wel zo'n warm hart toedraagt. Allicht heeft het al die tijd ontbreken van een regelrechte bijtellingsknaller in het i30-gamma hiermee te maken. Gelukkig – voor Hyundai – worden die kaarten per 2017 opnieuw geschud (vanaf dan zijn er immers nog maar twee bijtellingcategorieën) en bovendien heeft het Zuid-Koreaanse merk daarnaast ook nog eens eindelijk een stel motoren in huis waarvoor de prijsbewuste automobilist te porren is. We hebben het over de nieuwe 1.0 T-GDI, een driecilinder met 120 pk, en een 1.4-viercilinderturbo met 140 pk.

Hoeveel liters?
Omdat de nieuwe i30 Wagon vanaf de grille tot aan de C-stijl krek eender zal zijn aan de vijfdeurs i30 luidt de hamvraag vooral: hoeveel extra liters kan 'ie versjouwen? Helemaal achterin de huidige generatie Wagon past 530 liter aan bagage, die, indien nodig, is uit te breiden naar 1.640 liter. Hiermee behoort het model nog altijd tot de grootste in zijn klasse, ondanks de jongere Opel Astra Sports Tourer en Renault Mégane Estate. De vooruitzichten voor de toekomstige i30 Wagon zijn dus veelbelovend, want zoals je weet gaat zelden tot nooit de volgende generatie erop achteruit.

De verwachting is dat de nieuwe i30 Wagon zijn debuut beleeft op de Autosalon van Genève, begin maart.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Hyundai i30 Wagon: minder wulps, wel ruimer

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai i30 wagon krijgt een prijskaartje

Autonieuws
Hyundai i30 wagon krijgt een prijskaartje
> Artikel lezen

Vernieuwde Hyundai i30 vanaf € 19.995,-

Autonieuws
Vernieuwde Hyundai i30 vanaf € 19.995,-
> Artikel lezen

Hyundai i30 Wagon vanaf € 13 per bagageliter

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon

Autonieuws
Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.