Spyshots

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

De nieuwe Cee'd is aangekomen in Frankfurt, daar waar het hoofdkwartier van Kia Europe is gehuisvest. Voortaan zal de compacte Zuid-Koreanen aldaar worden klaargestoomd voor zijn lancering in 2018.

Nu kan Kia net doen alsof de nieuwe Kia Cee'd nog een grote verrassing is, maar dat is natuurlijk lariekoek. We hebben immers al kennis kunnen maken met de nieuwe i30 van concernzuster Hyundai. Begin volgend jaar staat dat model bij de dealer, met dus een jaar voorsprong op zijn technische evenknie.

i30 verklapt al veel
Zonder dat Kia hier zelf veel over loslaat weten we dus eigenlijk al wat de nieuwe Cee'd zoal te bieden hebben. Een uitgebreid palet aan motoren bijvoorbeeld, waaronder twee 3-cilinders. Eentje zonder en met turbo.

Zakelijk vanbinnen én buiten
Ook een vrij sober dashboard valt er te verwachten. Wederom. Niets mis mee, want daar houdt de doorsnee leaserijder van, de klantengroep waarop de nieuwe Cee'd hoofdzakelijk mikt. Dat deze zakelijk ingestelde klantengroep ook ineens liever opteert voor een sober exterieur, dat komt dan weer uit de lucht vallen.

Ondanks de hoeveelheid camouflage kan namelijk niet aan niet aan de indruk worden onttrokken dat de Cee'd qua design een stuk conventioneler (lees: saaier) oogt dan het huidige model. Nota bene dé reden dat wij (nu) voor een Cee'd zouden kiezen boven de i30. Zou Peter Schreyer hierachter zitten? De ex-Audi-ontwerper tekent immers ook Hyundai's tegenwoordig in plaats van alleen Kia's.

Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.