Spyshots

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

De derde generatie van de Mercedes CLS zal een nieuwe naam krijgen: CLE. En dit zijn de allereerste beelden van die vierdeurs coupé. Nog zwaar gecmaoufleerd weliswaar, maar de contouren geven al voldoende prijs voor de eerste speculaties.

8 december 2016 – Zonnigere foto's, nieuwe informatie. Zonet is ons ten gehore gekomen dat de volgende generatie CLS toch niet CLE gaat heten, maar gewoon zijn naam behoudt. Niet alles binnen Mercedes' nomenclatuur wordt daarmee vaarwel gezegd. Al blijft de flamboyante CLS, ondanks zijn hogere marktpositionering, wel nauw verwant aan de E-klasse.

Durf duidelijke taal te spreken
De nieuwe modelnamenstrategie van Mercedes-Benz wordt steeds verder doorgevoerd. Met de introductie van een gloednieuwe CLS zal ook die een andere naam krijgen toebedeeld waardoor duidelijk is onder welke familie hij behoort. Met als basis de E-klasse zal de CLS voortaan CLE gaan heten, net als de GLE zijn verwantschap met de E heeft.

Designevolutie
Het design zal, zoals we al hadden verwacht, meer een evolutie dan een revolutie doormaken. Belangrijkste verschil zit 'em in de lichtunits. Die aan de achterzijde worden meer horizontaal gevormd en die in het front krijgen een strakker en meer toegesneden vorm.

Nieuwe motorenfamilie
Op motorisch gebied zal de V6 worden vervangen door een zescilinder lijnmotor. De rumoerige 2.1 liter viercilinder dieselmotor maakt bovendien plaats voor een gloednieuwe exemplaar met 100 cc minder inhoud.

Geen shooting brake meer
Ondanks de vooruitstrevende visie van Mercedes-Benz om een shooting brake te presenteren op basis van de CLS zal het model als CLE niet meer verschijnen. De auto is niet succesvol en zal het veld ruimen. Vanaf de zomer van 2018 staat de auto zodoende enkel als vierdeurs coupé bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes CLS-klasse betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.