Spyshots

Seat Ateca Cupra in aantocht

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Voortaan mag Seat dan wel van de daken schreeuwen dat het graag aangezien wil worden als het Spaanse Volkswagen, haar sportieve temperament steekt telkens weer de kop op. Nu opnieuw, met naar het schijnt een heuse Ateca Cupra.

Gooi-en-smijt-SUV's dan wel -crossovers zijn zeldzaam, zo niet uniek in de betaalbare klasse. De enige die we zo gauw voor de geest kunnen halen is de Juke Nismo van Nissan. In het duurdere segment zijn er wat meer. De Audi RS Q3 en SQ5 bijvoorbeeld, en ook de BMW X4 M40i en Mercedes GLA 45 AMG mogen hier gerust toe gerekend worden. En wat te denken van de kakelverse Alfa Stelvio Q! Tussen deze segmentaties in daarentegen is er niets dat het sportieve SUV-hart flink tekeer doet gaan. Seat wil daarin verandering brengen.

Lekker veel pijpen

Officieel doet Seat nog altijd of haar neus bloedt, maar deze spionagefoto's bewijzen het tegendeel: er is een Ateca Cupra in aantocht. Een FR-uitvoering zou eventueel ook nog kunnen, al zijn de Spanjaarden dan ineens wel heel gortig geweest met het aantal eindpijpen. Dit prototype telt er namelijk liefst vier. Kortom, wij zetten in op een heuse Cupra. Vervolgens is de hamvraag: krijgt de sportiefste Ateca de beschikking over dezelfde 2.0 liter turbobenzine als de Leon Cupra. Jij zegt vast geen nee tegen 300 pk. Nu Seat nog…

Gerelateerde artikelen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Seat jaagt Ateca Cupra 300 over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience

Autonieuws
Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.