Spyshots

Hoera! Nieuwe G-klasse blijft illustere voorganger trouw

Qua design dan. Want voor de rest zal Mercedes-Benz haar 4x4-icoon revolutionair moderniseren. Kortom, er valt eigenlijk te stellen dat de G-klasse er alleen maar begeerlijker op wordt.

12 december 2016 – De volgende generatie Mercedes-Benz G-klasse (en anders de testrijders wel) lijkt te genieten van de camera-aandacht die het krijgt van onze spionagefotograaf. Momenteel zijn beide partijen neergestreken in het ijzige noorden voor een winterexpeditie en dat leverde een mooie, uitgebreide fotoserie op.

Oude liefde roest niet
Onverwoestbare eigenschappen hebben van de Mercedes G een levende SUV-legende gemaakt. Zoiets moet gekoesterd worden en dat doet Mercedes-Benz dan ook. Niet met de zoveelste opfriskuur voor de eerste generatie, maar middels een gloednieuwe tweede generatie. Oftewel, na decennialang vrijwel ongewijzigd in productie te zijn geweest valt het doek voor de originele G. Na 38 onvergetelijke jaren.

Zoektocht naar de juiste balans
Hoe eer je een icoon met een grote schare fans, maar wil je ook vooruitkijken zonder scheve gezichten te krijgen? Dat valt niet mee. Maar Mercedes denkt met vertrouwde looks (in elk geval aan de buitenkant) goede papieren in huis te hebben. Of het prototype op deze foto's al de koets van de nieuwe G-klasse bevat valt echter te betwijfelen. De carrosserie lijkt namelijk wel heel sterk op de huidige generatie. Wijzelf zitten meer in de richting van de Ener-G-Force Concept te denken als toekomstige styling.
“Hoe eer je een icoon met een grote schare fans, maar wil je ook vooruitkijken zonder scheve gezichten te krijgen?”

Hybride als optie?
Op een brandstofcel als aandrijflijn, zoals bij de zojuist genoemde conceptcar, hoef je dan weer niet te rekenen. Mercedes-Benz wil qua technologieën flinke stappen zetten, maar een G die vooruitstrevender is dan een S-klasse, dat is iets te veel van het goede.

Een (plug-in) hybride-aandrijflijn als optie daarentegen. Zwaar is de G immers toch altijd al geweest en hij heeft hier nimmer last van gehad. Het hoort zelfs een beetje bij de Duitse terreinreus. Anderzijds zijn het juist de kilo's en inherent daaraan de te hoge emissies die het origineel uiteindelijk hebben genekt. Vandaar dat de nieuwe G een gloednieuw platform meekrijgt dat honderden kilo's lichter is.

Gerelateerde artikelen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition

Autonieuws
Mercedes zwaait G-Klasse W463 uit met Limited Edition
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Zo toeft het binnenin de nieuwe Mercedes G

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.