Spyshots

Stijgend vertrouwen in Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo mag dan zowat als laatste aansluiten in de SUV-rij, dankzij de verrassend positief ontvangen Giulia heerst er ineens een toegenomen vertrouwen in de aanstaande Stelvio. Binnenkort de onthulling.

Alfa is de laatste hand aan het leggen aan de Stelvio. Dat weten we omdat het SUV-model zich onlangs in het geniep liet fotograferen in Fiat's fabriek in Cassino, zo'n 150 kilometer ten zuiden van Rome. De officiële onthulling kan dus simpelweg niet lang meer duren, waarschijnlijk op de LA Auto Show medio deze maand. Ook omdat Sergio Marchionne, de grote baas bij Fiat-Chrysler, bekend staat als iemand die het ijzer graag smeedt wanneer het nog heet is. Hiermee duiden we op de door critici positief ontvangen Giulia en mede daardoor een verrassend goede verkoopstart van de 159-opvolger.

Betaalbare Maserati Levante
De Stelvio is tot dusver altijd een goed bewaard geheim geweest. Aan de hand van een dikke camouflagejas werden pottenkijkers telkens geweerd. Maar nu, in de aanloop naar de onthulling, heeft Alfa de touwtjes toch wat laten vieren. Niet te veel om er alsnog een grote verrassing uit te slepen, maar genoeg om te concluderen dat de Alfa Stelvio gerust gezien kan worden als de betaalbare Maserati Levante. Als ook de rest van de eigenschappen van soortgelijk niveau is, dan gloort er zo mogelijk toch nog licht aan het einde van de Alfa-tunnel.

Gerelateerde artikelen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe recordhouder op de Ring: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Autonieuws
Record Alfs
> Artikel lezen

Aantrekkelijke(re) vanafprijzen voor Alfa Stelvio

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.