Spyshots

Nieuwe Bentley Continental GT is Britse Panamera

Bentley is met de nieuwe Continental GT en GTC opnieuw neergestreken in de Groene Hel en het gaat er niet zachtzinnig aan toe op het heilige asfalt. Een voorteken dat het model een stuk sportiever moet worden?

Waar de tweede generatie Continental GT een evolutie is op het origineel, gooit Bentley het met de derde generatie over een minder subtiele boeg. De Conti wordt aanzienlijk ranker en lichter, maar ook sportiever dan zijn voorganger(s). Dit uiteraard zonder de normen en waarden van Bentley verloren te laten gaan, dus vrees niet dat ongekende weelde en verfijning verleden tijd zijn.

EXP 10 Speed 6
Graag hadden we je van dit alles alvast een voorproefje willen tonen, maar de Britten dulden nog altijd geen pottenkijkers afgaande op de heftige camouflage. Anderzijds, Bentley heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de lovend ontvangen EXP 10 Speed 6 Concept als inspiratiebron voor de nieuwe Continental gebruikt zal gaan worden.

Panamera
Ook van de techniek onderhuids is stilletjes alvast een voorstelling te maken. De nieuwe Continental GT deelt namelijk zijn basis met de kersverse Porsche Panamera. Een plug-in hybride variant van de GT is zodoende niet uitgesloten. Maar de echte smaakmaker is toch wel de machtige 6.0 liter W12 uit de Bentayga. Wel de lusten, maar niet de lasten? Daarvoor laat Bentley de bestaande 4.0 liter V8-twinturbo terugkeren, sinds de introductie daarvan de meest verkochte Conti.

De nieuwe Bentley Continental GT debuteert vermoedelijk op de Autosalon van Genève, begin maart.

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.