Spyshots

Hardcore Mercedes-AMG C 63 R Coupé doet watertanden

'R' bekt misschien niet zo lekker als 'Black Series'. Maar een kniesoor die daarover valt als Mercedes-AMG dit soort smaakmakers blijft bekokstoven. Dit is de C 63 R AMG Coupé! Oh, en is dat nu een BMW M4 GTS daar in de achtergrond...?

Of de AMG der AMG's, de exclusieve Black Series, een stille dood is gestorven en de letter 'R' daarvoor in de plaats is gekomen is onduidelijk. Het heeft er alle schijn van, want de AMG GT R mocht ook al geen Black Series heten, terwijl 'ie toch een stuk heetgebakerder is dan de 'gewone' AMG GT. Ook deze Mercedes-AMG C 63 Coupé – met heerlijk foute giga-achtervleugel – is volgens insiders geen Black Series, maar evengoed een hardcore versie van de C 63 AMG S Coupé.

Sterkste C ooit
Om vervolgens maar meteen de koe bij de horens te vatten: de C 63 AMG R Coupé belooft de krachtigste en snelste C-klasse ooit te worden. Dus ja, de vorige C Black Series, die 517 pk kon opwekken, zal worden overtroffen. Al is dat ook weer niet zo'n lastig karwei voor AMG. De C 63 AMG S Coupé geniet immers al 510 pk. En de pk-kraan bij de R wordt echt niet al dichtgedraaid bij 516 pk.

Wij mikken op een vermogen van 550 pk, net even wat minder dan de AMG GT R vanwege het hiërarchische beleid binnen Das Haus. Bovendien gooit de R er naar verluidt ook nog enkele lichte bodypanelen (van carbon) tegenaan, zodat het met de extra snelheid wel goed komt. Daartegenover staat dan weer een allesbehalve mals prijskaartje.

Gerelateerde artikelen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes-AMG GT 4-deurs Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse teruggeroepen om hilarische reden

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.