Spyshots

De Toyota Supra kan weleens leuker worden dan de technisch gelijke BMW Z5?

Dat BMW en Toyota gezamenlijk aan een nieuwe sportauto werken, is reeds veelvuldig in het nieuws geweest. De Duitse variant wordt de opvolger van de Z4, de Japanse derivaat betekent naar verluidt de comeback van de Supra. Welke van de twee moet je (straks) hebben?

BMW Z5 of Toyota Supra, hmm, vreemd genoeg geen voor de hand liggende keuze. De eerste wordt immers een open roadster met inklapbare softtop, de ander lijkt erop een gesloten sportcoupe te worden. Rijd je niets liever dan open, dan is de keus snel gemaakt natuurlijk. Is maximale sportiviteit de voornaamste criteria, dan is dit ineens een heel ander verhaal. Zowel de Z5 als de Supra zal de liefhebbers van lekker sturen op zijn wenken bedienen. De ene echter mogelijk wat meer dan de ander…

FT-1 Concept
Vraag je om ons gevoel, dan kan de nieuwe Toyota Supra weleens (nog) leuker worden dan de BMW Z5. Waarom? Allereerst vanwege de historische status van de Supra-naam. Want was er een sensationelere sportauto van Japanse makelij in de jaren '80 en '90? Daarnaast is Toyota – meer dan BMW die het simpelweg minder nodig heeft – erop gebrand zich van zijn beste kant te laten zien. Het merkimago van de Japanners moet en zal spannender namelijk.

En dan hebben we nog de FT-1, de bloedstollende concept uit 2014. Destijds repte Toyota daarover dat het een voorbode van een nieuw model zou zijn, en na getrakteerd te zijn op zulke looks kunnen de Japanners zich niet permitteren om met minder op de proppen te komen. Waarvan akte.

Gerelateerde artikelen

Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd

Autonieuws
Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Laat dit alsjeblieft de Toyota Supra zijn!

Autonieuws
Smeekbede: laat dit alsjeblieft de Toyota Supra-opvolger zijn!
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.