Spyshots

BMW 8-serie: allereerste beelden

BMW wil weer terugkeren met een grote coupé. Momenteel is de 6-serie de grootste, maar de Mercedes S-klasse Coupé wordt daar niet mee bestreden. Deze 8-serie moet die taak op zich gaan nemen.

Als een verrassing komt de zet van BMW niet. Voordat de huidige 6-serie op de markt kwam had het merk al een 8-serie in het gamma. Die was met 8- en 12-cilinder motoren het absolute topmodel. Over de komst van een opvolger daarvan doen al jarenlang geruchten de ronde.

GT
Wie de spyshots ziet zal in eerste instantie denken dat we op het verkeerde spoor zitten. Want doet dit niet denken aan een opvolger voor de 6-serie? Schijn bedriegt. Een opvolger van de 6 is wel degelijk in de maak, maar in tegenstelling tot de 8-serie moet die juist meer op de sportieve tour gaan. Dit nieuwe topmodel moet zich gaan profileren als een GT.

Pure luxe
Ondanks dat het nog te vroeg is om keiharde conclusies te trekken gaan we er vanuit dat deze 8-serie net als de 7-serie leverbaar zal worden met dikke 8- en 12-cilinders, net als voorheen. Ook de luxe die aan boord van de Siebener te vinden is verwachten we in deze coupé terug.

Wanneer BMW de auto gaat presenteren? Wij gokken op een introductie ergens in 2018.

Gerelateerde artikelen

Rondjes draaien rond BMW 8-serie Cabriolet

Spyshots
> Artikel lezen

BMW Concept M8 Gran Coupé stelt zich alvast voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Onthulling BMW 8-serie Coupé nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Wat heeft BMW dit keer in petto voor Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste technische specificaties nieuwe BMW 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.