Spyshots

Gefacelifte Volkswagen Golf voor het eerst de weg op

Met een gloednieuwe Astra en Mégane en een dito Focus in aantocht kan Volkswagen niet op de lauweren gaan rusten. In de loop van 2017 wordt dan ook de gefacelifte Golf verwacht, die nu alvast in het openbaar de benen mag strekken.

De huidige generatie Golf moet nog tot 2018 mee, dus een tussentijdse facelift is zeker welkom om de swung erin te houden. Nouja facelift… Volkswagen kennende zullen de aanpassingen allesbehalve wereldschokkend zijn. Licht aangepaste lichtunits (met een ander LED-design), net even wat andere lijnen in de bumper(s) en een geüpdatet interieur met vooral features uit de hoger geklasseerde modellen en je bent er wel.

Gesture control
De komst van het Virtual Display is dan ook wellicht het grootste nieuws bij de vernieuwde Golf, mogelijk bijgestaan door het handgebaren-systeem gesture control waarvan Volkswagen de werking al eens toonde op de CES en notabene de R-uitvoering.

Sterkere GTI
Motorisch blijft alles bij het oude en daar is wat voor te zeggen want de huidige generatie drie- en viercilinder TSI's en TDI's kunnen zich nog prima meten met de motoren van de concurrentie. Sterker, tezamen met een e-Golf en GTE lopen de Duitsers al een tijdje voorop in de stoet qua aandrijflijnen. Het model dat misschien wel op extra pit kan rekenen is de GTI. Dat zou namelijk niet voor het eerst zijn bij een facelift. Anderzijds, voor wie een snellere GTI wil heeft Volkswagen sinds kort notabene de snelste voorwielaandrijver op de Nurburgring in huis: de GTI Clubsport S.

Gerelateerde artikelen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt

Autonieuws
Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.