Spyshots

Nieuwe Lexus LS in de leer bij gevestigde Duitse orde

In de loop van volgend jaar zal Lexus het doek trekken van de nieuwe LS. En die is meer dan welkom, want het huidige model stamt al weer uit 2006. Stokoud dus, en om herhaling te voorkomen wordt er grondig gespard met de hypermoderne concurrentie van Duitse makelij.

Lexus wil met de nieuwe LS niet nog eens achter de feiten aanlopen, maar juist het touw trekken van het absolute topsegment. Hoe? Naar verluidt met een variant die een brandstofcel aan boord heeft, een vooruitstrevende aandrijftechniek op waterstof dat de concurrentie weliswaar ook in ontwikkeling heeft, maar nog niet rijp voor serieproductie acht. Als Lexus het tegendeel kan bewijzen zou dat zeker een statement zijn. Qua design zou de nieuwe LS trekjes ontlenen van de LF-FC.

Inferieure snufjes
Toch, een knappe aandrijflijn en een gelikt design maakt echter nog geen topklasse limousine. Daar is meer voor nodig en naast een uitmuntend rijgedrag is er nog een voorwaarde die eruit springt om de handen op elkaar te krijgen bij de doelgroep: snufjes. Zoveel en zo indrukwekkend mogelijk. Niet zelden maakt het daarbij niet eens uit of ze daadwerkelijk nuttig zijn of dat ze veel gebruikt zullen worden, als ze maar op de auto zitten.

Op dit gebied heeft de Lexus LS nooit echt potten kunnen breken versus met name de Duitse concurrentie. Mogelijk komt daar met de nieuwe generatie verandering in. Onder het mom 'houd je vijanden dichtbij' wordt daar in elk geval hard aan gewerkt, zoals je kunt zien op deze foto's. Opvallend is het gemis van de S-klasse en de Japanners zullen er ongetwijfeld van balen dat ze het afkijken moeten leren van de binnenkort oude A8.

Gerelateerde artikelen

Lexus LS heeft de allure van Maserati Quattroporte

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept
> Artikel lezen

Erop of eronder voor nieuwe Lexus LS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Lexus LS-serie bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe spannend wordt de nieuwe Lexus LS nu echt?

Spyshots
2017 Lexus LS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.