Spyshots

Nieuwe Volkswagen Touareg strekt de benen

Heden is de Volkswagen Touareg nog maar in één uitvoering te koop. Dat geeft al een beetje aan dat de huidige generatie op zijn laatste benen loopt. Vervanging is echter onderweg.

Niet zelden wordt de Volkswagen Touareg omschreven als de 'sympathiekste full size SUV' te koop. Alsof de rondborstige Duitser het patserige imago van veel van zijn soortgenoten wordt bespaard. 'Houden zo!' is het devies richting Volkswagen. Of is dit makkelijker gezegd dan gedaan?

Kleerkast
Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat Volkswagen aan een enorm SUV-offensief werkt. Daaronder ook een Tiguan XL en CrossBlue-afgeleide. Beide met plek voor zeven inzittenden en daardoor lekker ruim in hun jas, terwijl de Tiguan toch ook geen kleintje (meer) is. Als SUV-vlaggenschip kan de Touareg dan natuurlijk niet achterblijven en de verwachting is dan ook dat die gaat groeien. Naar 5 meter in lengte. Tja… en zie dan die sympathieke proporties maar eens te behouden.

Bentley-basis
Om een en ander te verbloemen zullen de designers het tekenpotlood straffer hanteren. Oftewel, lijnen zullen scherper zijn aangesneden en ook lijkt de daklijn de daling eerder in te hebben gezet dan nu het geval is. Allemaal designtrucjes om het formaat van de auto minder fors te laten lijken. Met in elk geval een beter resultaat dan de ontwerpcollega's bij Bentley en Audi.

Onderhuids is de nieuwe Touareg dan weer zowat letterlijk een Bentayga en Q7, alsook Porsche Cayenne. Allemaal staan ze op het MLBevo-platform van Volkswagen. Voor het beschikbare motorenpalet en de features is gluren bij de buren (in Ingolstadt) daarom afdoende. Op een twaalfcilinder hoef je namelijk echt niet meer te rekenen. Zelfs geen V8-biturbo. De Touareg doet 'volks' aan, dus verwacht louter vier- en zescilinder-TDI's en een (plug-in) hybride.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.