Spyshots

Nieuwe Volkswagen CC heeft z'n vorm te pakken

Een half jaar na de eerste spyshots rijdt de toekomstige Volkswagen CC nog altijd hevig gecamoufleerd rond. Het goede nieuws is dat we hier wel met zijn eigen koetswerk hebben te maken.

Nog niet eens zo lang geleden was de vierdeurs-coupé een niche en de Volkswagen Passat CC behoorde tot één van de pioniers in dit segment. Hoe anders is dat nu, waarin het steeds moeilijker is om de klassieke sedan en zijn flamboyante evenknie uit elkaar te houden. Beide carrosserievarianten zijn sterk naar elkaar gegroeid, zo niet in elkaar verweven in sommige gevallen. Een voorbeeld? Wat te denken van de BMW 3-serie Sedan versus 4-serie Gran Coupé. Ook Volkswagen zal er een hele kluif aan hebben om haar belofte waar te maken dat de CC zich nadrukkelijk distantieert van de Passat. Tot dusver is dat nog niet echt gelukt, vindt de markt. De CC is een zeldzaamheid, immers.

C Coupé GTE
Met de C Coupé GTE gaf Volkswagen de richting aan van de uiteindelijke CC, en als de geplaagde Duitse gigant daar trouw aan blijft kan het wel eens voor een verrassing zorgen. Bij het bestuderen van deze kersverse foto's neigt het wel die kant op. De overeenkomsten tussen dit prototype en de C Coupé GTE zijn namelijk zeer treffend, inclusief koplampunits (goed kijken!), ver doorlopende motorkap en zeer breed getrokken grille.

Formaatje Phaeton
Wat tevens opvalt is het enorme koetswerk met tussen de wielassen al net zo'n lengte om u tegen te zeggen. Wederom een teken dat de eerdergenoemde conceptcar een realistische voorbode is geweest. Of het echt tot ruim vijf meter lengte komt, is afwachten tot ruwweg het eerste kwartaal van 2017. Maar mensen die met smart wachten op een nieuwe Phaeton kunnen aan de CC weleens een prima alternatief hebben, zo is onze voorspelling nu.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Reislustige gran turismo: Volkswagen Arteon

Autonieuws
> Artikel lezen

Op de pijnbank: Volkswagen C Coupé GTE

Spyshots
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
> Artikel lezen

Volkswagen Arteon is naam van nieuwe Passat CC

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanstaand vlaggenschip: Volkswagen Sport Coupé Concept GTE

Autonieuws
Aanstaand vlaggenschip: Volkswagen Sport Coupé Concept GTE
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.