Spyshots

Eerste blik op nieuwe Mazda CX-5

Met stamjaar 2011 is de Mazda CX-5 nog niet zo oud om zeer binnenkort al vervangen te worden. Bovendien doet het model het nog prima in de verkoop, mede dankzij een recente facelift. Niettemin, niets en niemand heeft het eeuwige leven dus wordt er intussen aan een opvolger gewerkt.

De tweede generatie CX-5 staat gepland voor 2018. Dat is nog lang geduld hebben? Klopt, maar waarom daarop wachten als wij deze ontluikende foto's voor je hebben. De bijzondere, psychedelische camouflage kan daar niets aan veranderen en gaf onze illustrator meteen voldoende input voor een betere Photoshop-preview.

Kleine CX-9
Nu al wordt duidelijk dat de Japanners niet te veel aan het design hebben willen tornen. Begrijpelijk, want het huidige model spekt de Mazda's kassa behoorlijk. Wat daarentegen een beetje jammer is, is dat Mazda het zichzelf wel heel makkelijk heeft gemaakt. Kwestie van de blauwdrukken van de CX-9 onder het kopieerapparaat leggen, de verkleiningstand instellen op 75% en afdrukken maar. Althans, zo lijkt het. Eenheidsworst ligt in elk geval op de loer. Anderzijds, de CX-9 is een heel fraaie SUV en deze Mazda-topper wordt niet in Europa vermarkt. Door ons zal de nieuwe CX-5 daardoor eerder als onbekend en gloednieuw worden er ervaren.

Premium
Wat de aanpak voor het interieur is geweest, is koffiedik kijken. Hopelijk een vleugje RX-Vision, al verwachten we ook hier een kopie van de CX-9. Inclusief vergelijkbare binnenruimte, materialen en noviteiten, dat dan weer wel. Op sommige continenten, waaronder het veeleisende Europa, heeft Mazda namelijk nóg een model te compenseren: de CX-4. Door het ietwat hogerop te zoeken met de CX-5 hoopt Mazda ook klanten bij (grotere) SUV's als de Kia Sorento en Nissan X-trail weg te houden.

Gerelateerde artikelen

Mazda benoemt doelgroepen en prijst CX-5

Autonieuws
Mazda benoemt doelgroepen en prijst CX-5
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda CX-5: de crossover met rijplezier

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: de crossover met rijplezier
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs
> Artikel lezen

Mazda CX-5 is Occasion van het Jaar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.