Spyshots

Nieuwe Audi A7: breder, lager, gelikter

Binnen nu en twee jaar haalt Audi de bezem door haar absolute topgamma. In de eerste helft van 2017 zal de nieuwe A8 wordt geïntroduceerd, gevolgd door de A7 Sportback waarvan we nu ook beelden hebben, hetzij als mule.

Het is momenteel topdrukte op de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk en een geijkte locatie van autofabrikanten om nieuwe auto's te testen. Van de hordes toeristen (de vergezichten vanaf de Hochalpenstraße zijn adembenemend) trekt Audi zich niets aan. Sterker, doodleuk werd de nieuwe A7 Sportback tussen de auto's van Jan en allemaal geparkeerd. Een mooie gelegenheid om eens een rondje om de auto te lopen.

Mule
Helaas hebben we hier nog niet de real deal te pakken, maar een mule. Toch verklapt dit prototype op basis van de huidige A7 al enkele zaken over de nieuwe. Let maar eens op de wielkasten. Die zijn zichtbaar verder uitgeklopt. Niet voor de show vermoeden we, maar om een grotere spoorbreedte toe te kunnen passen. Oftewel, de nieuwe A7 belooft nog ietsje breder te worden dan hij al is.

Verder hoeft het geen betoog dat dit prototype behoorlijk is verlaagd. Nu hoeft dat niets te zeggen over het uiteindelijke koetswerk, maar wij vermoeden dat Audi hiermee aan het bekijken is wat een lagere stroomlijn met de A7 doet.

Meer onderscheid
Van alle Audi's heeft de A7 heeft meest een eigen gezicht. Toch moet dat bij de nieuwe nog sterker zijn, iets dat voortaan voor alle modellen onderling zou moeten gelden. Haar beruchte 13-in-dozijn-design-imago wil Audi namelijk van zich afschudden en volgens het merk is de Q2 het bewijs van een stap in die richting. Die compacte crossover oogt inderdaad anders dan we uit Ingolstadt gewend zijn, maar dan kan dan weer niet gezegd worden van de nieuwe A5. Afijn, laten we Audi het voordeel van de twijfel geven. Van de testmule worden we helaas niet veel wijzer.

Gerelateerde artikelen

A8-billen voor nieuwe Audi A7 Sportback

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback al op straat als speelgoed

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A7 Sportback heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

In de kijkdoos: de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles over de nieuwe Audi A7 Sportback

Autonieuws
De nieuwe Audi A7 Sportback
> Artikel lezen

Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom

Autonieuws
Audi rijdt in 2021 kleinschalig handsfree en autonoom
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.