Spyshots

Nieuwe Mercedes A-klasse laat zich zien

De beslissing om het bij derde, huidige generatie A-klasse compleet anders te doen is goud gebleken. De meest compacte Mercedes is er immers grotendeels verantwoordelijk voor dat het merk momenteel het grootste luxemerk is. Toch wordt de nieuwe A geen simpele herhaling van zetten.

Qua designtaal heeft Mercedes-Benz nogal wat wisselende stromingen gekend. Van overdreven rond naar extreem vierkant en vice versa, en van relatief rank naar bonkig en een tikketje lomp. Wanneer er een nieuw design-era bij Mercedes aanbrak wist je vooraf nooit precies wat je aan toe was. Pas de laatste jaren is het merk voorspelbaarder bezig, en dat slaat aan. Bij zowel oud als jong.

Vooral die laatste kopersgroep weet Mercedes een stuk beter te vinden. Dat was ook het doel. Niet voor niets lijkt de huidige A-klasse in geen velden of wegen op zijn voorgangers. Missie geslaagd dus, maar nu wil Das Haus pas echt doordrukken met de nieuwe A-klasse. Nog meer jeugd aan zich binden. Laat andere modellen de trouwe klanten maar bedienen.

Gadgets
Waar houden jonge autokopers van? Precies, blingbling. Op de nieuwe A-klasse zal je dat dan ook veel gaan terugzien. Maar dan wel op de Mercedes-manier. Met gevoel voor stijl dus en dan moet je denken aan de nieuwste elektronische snufjes, een uitgebreid personalia-programma, infotainment vergelijkbaar met dat van de E-klasse en misschien zelfs een rijsteem waarmee semiautonoom valt te rijden. Dit naast veel van de reeds gebruikelijke (veiligheid)systemen, uiteraard.

Crossover-trekjes?
Om nog even terug te gaan naar het exterieur. Daar geen wereldschokkende veranderingen, zoals al een beetje valt op te maken uit dit prototype. Het silhouet van de A-klasse blijft vrijwel onveranderd, evenals de proporties en de maatvoering. Wel denken we dat achter die dikke laag camouflage een grille schuil gaat die niet alleen (veel) groter is, maar ook het front van de auto meer zal domineren. Tezamen met een stel wulpse koplampen op de uiterste hoeken. En zien we het nu goed dat het lijkt alsof de A-klasse een beetje richting de GLA aan het kruipen is? Zo hoog en bonkig staat hij op zijn wielen.

Verwacht de nieuwe A-klasse tegen het einde van volgend jaar, met een showroomintroductie in 2018.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.