Spyshots

Hier rijdt de nieuwe Volkswagen Polo

We kunnen er hoog of laag om springen: Volkswagen zal haar conservatieve houding niet snel aan de wilgen hangen. Wat wil je als een model, zoals de Polo, zelfs op bejaarde leeftijd nog verkoopt als een tierelier?! Niettemin heeft ook de Polo niet het eeuwige leven.

Update 8 februari 2017 – De onlangs onthulde Seat Ibiza gezien? Gloednieuw is 'ie, al zou je dat op basis van de buitenkant niet direct menen. Volkswagen is van nature nog conservatiever dan haar Spaanse zuster, dus kun je nagaan hoe de nieuwe Polo waarschijnlijk wordt. Wij hebben wel een idee en onze vaste illustrator is daarmee aan de haal gegaan voor een digitale preview.

Groter, ruimer, vooruitstrevender
Begin 2009 zag de huidige Polo het levenslicht, en het model heeft al die jaren slechts één facelift nodig gehad om onveranderd populair te blijven. Dit in tegenstelling tot zijn Spaanse evenknie, de Seat Ibiza. Ook daarvan zit een gloednieuwe generatie in het vat. Beide auto's kun je in de loop van 2017 verwachten, hetzij de Polo wat later.

Naar verluidt trekt Volkswagen het doek van de nieuwe Polo op de IAA Frankfurt in september van dit jaar. En die zal groter en daardoor – hopelijk – ruimer zijn dan zijn voorganger. Maar ook vooruitstrevender. Op dat laatste vlak heeft Volkswagen immers een fikse inhaalslag gemaakt. Met features als een volledig digitaal instrumentarium, gesture control (via handgebaren allerlei functies bedienen) en Park Assist 3.0 zijn de Passat en met name Golf behoorlijk innovatief. We zouden niet raar opkijken dat de nieuwe Polo hiermee (ook) gaat uitpakken. Zo ja, dan zou dat uniek zijn voor een B-segmenter.

Amper nog viercilinders?
Een vraag die ook gerust alvast gesteld kan worden, is of de Polo straks nog wel verkrijgbaar is met viercilinders. Driecilinders hebben een opmars gemaakt de laatste jaren, en zonder enige moeite persen autofabrikanten hieruit vermogens tot 150 pk. Ook bij de reeds verkochte 1.0 TSI moet dat lukken, dus waarom nog een vierpitter? Eigenlijk enkel bij de Polo GTI is dat nog noodzaak, want 200 pk uit een motor ter grootte van een pak melk trekken is allicht iets teveel van het goede.

Gerelateerde artikelen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.