Spyshots

Was de Lexus LS graag eind jaren '50 geboren?

Lexus wil dolgraag bij de 'big boys' horen en probeert dat echt op allerlei manieren. Haar jongste inspanningen bestaan uit het willen lokken van de markt via spraakmakende designs. Als dat ervoor nodig is, grijpt het kennelijk zelfs terug het 'tailfin design' dat eind jaren '50 hoogtij vierde.

Geintje, natuurlijk. Zelfs het hedendaagse Lexus zien we niet snel op vliegtuig en raket geïnspireerde auto's maken, zoals dat zeer hip was in de jaren '50 en '60. De 'vinnen' op dit prototype van de LS zijn puur toegepast om het pottenkijkers lastig te maken het toekomstige design te doorgronden. Lexus had zich echter de moeite kunnen besparen, want een simpele blik in het archief en dit valt alsnog te achterhalen. De Japanners hebben immers stellig laten weten dat de in 2015 gepresenteerde LF-FC een voorbode is voor een nieuw vlaggenschip. Sterker, de naam van dat studiemodel had dit niet duidelijker kunnen uitschrijven: Lexus Future Flagship Car.

Lel van een limo
Als we LF-LC als leidraad nemen dan belooft de nieuwe Lexus LS werkelijk een lel van een auto te worden. Dat wulps gelijnde studiemodel meet namelijk 5,3 meter in lengte en dat is zomaar eventjes een kleine 20 centimeter langer dan de toplimousines van Duitse makelij. Om deze maat te evenaren moeten zij de verlengde versies daarvan uit de kast halen!

Waterstof
Lexus zou Lexus niet zijn als het zoekt naar nieuwe manieren om de gevestigde orde – eindelijk – voor te zijn en af te troeven. Het is daarom niet ondenkbaar dat de nieuwe LS wordt aangedreven door een brandstofcel. De LF-LC kon immers ook op waterstof rijden en moederbedrijf Toyota heeft deze innovatieve techniek zelfs al operationeel in de Mirai. Verwacht niettemin eerst aandrijflijnen met conventionele verbrandingsmotoren, al dan niet in combinatie met een elektromotor.

Gerelateerde artikelen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Lexus LS heeft de allure van Maserati Quattroporte

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Lexus LS-serie bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe spannend wordt de nieuwe Lexus LS nu echt?

Spyshots
2017 Lexus LS
> Artikel lezen

Erop of eronder voor nieuwe Lexus LS

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.