Spyshots

Nieuwe Suzuki Swift wederom meer van hetzelfde?

Leuk die Celerio, Baleno en vernieuwde SX4 S-Cross, maar het is toch vooral uitkijken naar de gloednieuwe Suzuki Swift. We kregen 'm te pakken op Duitse platen.

Toen Suzuki in 2004 de vierde generatie Swift voorstelde waaide het een frisse wind door het B-segment. Niet gek dus dat het model meteen gretig aftrek vond en dit lang volhield. In 2010 presenteerde Suzuki de huidige Swift, al moest je daar twee keer voor kijken. Een verkeerde zet van de Japanners? De vijfde generatie is namelijk lang niet zo succesvol als zijn voorganger. De eerste levenstekenen van de aanstaande Swift stemmen daarom niet meteen enthousiast.

Evolutie op evolutie
De nieuwe Swift, die voor 2017 staat gepland, lijkt ook weer een evolutie op zijn voorganger te worden. Daar is an sich niets mis mee, maar van het sympathieke Japanse merk verwacht je eerder iets frivools. Bovendien is Suzuki geen Volkswagen, dat conservatisme tot handelsmerk heeft gemaakt. Of moeten we de nieuwe Swift het voordeel van de twijfel geven, nu we stilletjes al weten hoe 'ie eruit komt te zien?

Turbomotoren
Sowieso goed nieuws is dat Suzuki eindelijk is overgestapt op turbobenzinemotoren. Dat rijdt gewoon een stuk moderner dan de aloude atmosferische exemplaren. Op het palet zal in elk geval de nieuwe 1.0 liter Boosterjet-driecilinder prijken, bekend uit de Baleno. Maar ook de 1.4 Boosterjet, in de vernieuwde S-Cross goed voor 140 pk, sluiten we niet uit. Voor de hopelijk weer erg lekkere Swift Sport.

Gerelateerde artikelen

Suzuki kondigt Swift Sport aan. Mét turbomotor?

Autonieuws
Suzuki kondigt Swift Sport aan. Mét turbomotor?
> Artikel lezen

Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Swift officieel gepresenteerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Suzuki Swift: vierde generatie beleeft Europees debuut
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.