Spyshots

Porsche 911 GT2 gaat airborn als ie niet oppast

Mocht je denken dat de huidige generatie Porsche 911 zijn absolute hoogtepunt reeds heeft bereikt, dan heb je het mis. Het is nog wachten op de 911 GT2. Alias 'the widowmaker'.

Nu kan zowat iedereen een vrij recente Porsche 991 hard over noestige bergweggetjes janken. Hoe anders was dat vroeger, en dan met name met de oorspronkelijke 911 GT2 uit midden jaren negentig. Vandaar de sinistere bijnaam 'the widowmaker'. Echter vergis je niet, ook de aanstormende GT2 zal van zich afbijten als het 'm niet zint. Dodelijk.

Lord of the Ring
De nieuwe 911 GT2 wordt een beest van een machine. Met veel uiterlijke overeenkomsten met de 911 GT3 RS. Totdat je bij de achterzijde aanbelandt. Die is namelijk nóg dikker. En dan die vleugel. Allemachtig! Een binnenspiegel kan Porsche wel achterwege laten. Wat je moet je er ook mee...?!

Rond de 600 pk kan de nieuwe 911 GT2 opwekken. Zelfs 700 pk in het geval van de RS-uitvoering. Alles en iedereen achter zich latend. Arme achterbanden. Want jazeker, geen vierwielaandrijving voor deze bruut. Alles naar de achteras. Laat dit even op je inwerken in combinatie met zo weinig mogelijk kilo's, en het Ring-record van de 918 Spyder zou wel eens op de tocht kunnen staan. Of moeten we alvast Koenigsegg schrijven...

Gerelateerde artikelen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt waar! Dit is een Porsche 911 en staat te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.