Spyshots

Mercedes E-klasse All Terrain richt vizier op A6 Allroad

'Als het niet langer in de breedte kan, dan maar in de diepte', zoiets moet Mercedes hebben gedacht bij het uitvogelen van haar volgende nichemodel, de E-klasse All Terrain. Gebaseerd op de nagelnieuwe Estate en een regelrechte concurrent voor de A6 Allroad van Audi.

Lang voordat ook Audi startte met het husselen van traditionele carrosserievarianten om een gat in de markt te vinden, had het al succes met de A6 Allroad. Sterker, die visueel opgeruige A6 Avant is stilletjes de voorloper van wat nu de crossover wordt genoemd. Van die laatste heeft Mercedes er inmiddels genoeg in de showroom staan, maar een model zoals de A6 Allroad, die ontbrak gekscherend nog. En de E-klasse All Terrain komt daar verandering in brengen.

Opgehoogde E-Estate
We kunnen er heel fancy over doen, maar de E-klasse All Terrain zal niets meer en minder zijn dan wat de A6 Allroad ten opzichte is van de A6 Avant: een opgehoogde stationversie, met rondom kunststof opzetstukken om de auto extra stoer en avontuurlijk voor de dag te laten komen.

Terreinwaardiger dan een E-klasse Estate met 4Matic zal de All Terrain naar verwachting ook niet zijn. Hooguit kom je er een enkele meters verder mee op het onverhard, vanwege de grotere bodemspeling. Maar ook dat doet er niet toe. De All Terrain-uitvoering is vooral bedoeld voor Mercedes-rijders die wat anders willen. Oftewel, geen klassieke sedan of station en al helemaal geen crossover zoals de GLE Coupé, want die vind je binnen de kortste keren ook op iedere straathoek.

De Mercedes E-klasse All Terrain maakt vermoedelijk zijn debuut op de Autosalon van Parijs, in oktober. Ergens in 2017 is de marktlancering.

Gerelateerde artikelen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Orderboek nieuwe Mercedes E-klasse Estate geopend

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klass Estate
> Artikel lezen

Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

SUV-aspiraties voor Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

De nieuwe Mercedes E-klasse Estate: stijlvoller maar even ruim

Autonieuws
Mercedes E-klasse Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.