Spyshots

Audi RS 3 Sedan maakt haast op de Ring

Voor nu heeft de Mercedes-AMG CLA 45 nog het rijk der compacte sportsedans alleen, maar dat duurt niet lang meer. Audi komt spoedig tegengas bieden met de RS 3 Sedan.

Begin dit jaar dook de RS 3 Sedan al eens op tijdens een presentatie, maar dat hadden we eigenlijk niet mogen zien. Officieel bestaat het model nog niet. Echter dat is slechts een formaliteit, want die scoop in februari en deze foto's, geschoten aan de zijlijn van de Nürburgring, spreken boekdelen: de Audi RS 3 Sedan is in aantocht!

525 pk?
De grote, ovale kachelpijpen aan de achterzijde, de potige remschijven en ook het agressieve front met de vele luchtinlaten, er zijn tal van details die verklappen dat het hier om de RS 3 Sedan gaat. Op de A3 Clubsport Quattro Concept, niet zomaar een studiemodel, sierden deze sportieve zaken immers ook allemaal. En nu maar hopen dat de RS 3 Sedan als afgeleide daarvan de beschikking krijgt over dezelfde 525 pk sterke vijfcilinderturbo. Dat zou Mercedes neteen met de staart tussen de benen aftaaien...

Stuivertje wisselen
Helaas, pindakaas. Zover zal Audi niet gaan. Maar 380 pk zit er zeker in, want dat geniet de RS 3 Sportback ook. We verwachten echter nog meer pk's. Tegen de vierhonderd en misschien zelfs nog wel een beetje meer. De reden? Wederom de CLA 45 AMG. Die heeft er namelijk 381, en Audi laat de kans ongetwijfeld niet liggen om de pk-kroon in deze nicheklasse weer naar Ingolstadt te halen.

Gerelateerde artikelen

Gepeperde prijs voor vernieuwde Audi RS 3

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

CLA 45 krijgt concurrentie van Audi RS 3 Sedan

Autonieuws
CLA 45 krijgt concurrentie van Audi RS 3 Sedan
> Artikel lezen

Audi RS 3 Limousine is de nieuwe pk-koning

Autonieuws
Audi RS 3 Limousine
> Artikel lezen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.