Spyshots

Troostmodellen: Aston Martin Vanquish S (Volante)

Wordt na aandringen eindelijk besloten om de Vanquish Zagato in productie te nemen, blijken alle 99 exemplaren meteen al uitverkocht te zijn. Daar word je als gefortuneerde Aston Martin-fan niet vrolijk van. Maar gelukkig hebben de Britten nog twee troostmodellen in de maak.

Veel fraaier dan de Aston Martin Vanquish Zagato wordt het niet. Dat 'ie al vergeven is, blijft er daarom inhakken wanneer je je zinnen erop had gezet. Zelfs wanneer het besef diep doordringt dat de prijs ervan bijna 2,5 keer zo hoog lag als dat van een reguliere Vanquish. Oftewel, de nieuwste Zagato-creatie heeft elke gelukkige koper tegen de € 800.000,- euro gekost. Allemachtig! Misschien is de nabije komst van de Vanquish S en Vanquish Volante S bij nader inzien toch zo'n dooddoener niet…

Door de magische grens
Het toevoegen van een S bij haar modellen staat bij Aston Martin traditioneel in het teken van een aangedikt uiterlijk in combinatie met meer pk's voor de motor voorin. Bij de Vanquish S (Volante) zal dat niet anders zijn, al valt daar helaas momenteel nog weinig van te zien.

De enige zichtbare verschillen tot dusver zijn namelijk een potigere voorspoiler (met opstaande vleugeltjes aan de uiteinden) en een dito diffuser. Toch verwachten wij meer. Vooral onder de kap. Naar verluidt doorbreekt Aston Martin daar de magische grens van 600 pk. Sowieso dus een plus van 27 pk. Hopelijk meer.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin Vanquish zwaait uit als Ultimate

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld
> Artikel lezen

Prachtig: de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Autonieuws
Shooting Brake
> Artikel lezen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin: Vanquish-naam keert sneller terug dan je denkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.