Spyshots

Lamborghini Huracan Superleggera, ben jij dit?

Weet je nog, die mysterieuze Huracan die vorig jaar zomaar ineens opdook, vlak voor Sinterklaas? Gezien het uitbundige spoilerwerk werd meteen gedacht aan de nieuwe Superleggera. Terecht? Sindsdien houdt Lamborghini zich in elk geval verdacht stil. Tot nu.

Update 18 oktober 2016 - Lamborghini heeft de komst van de Huracan Superleggera nog altijd niet bevestigd, maar ieder ander weet wel beter. Deze kersverse fotoserie van de meeste extreme Huracan is hiervan het zoveelste bewijs.

Sparren met Vanquish S?
Het is momenteel genieten geblazen voor onze spionagefotograaf in de bosjes langs de Nürburgring. Want niet alleen Lamborghini is er aan het boenderen, ook Aston Martin leeft zich er uit met de Vanquish S. Foto's daarvan volgen nog en ondertussen doen deze platen van een heftig 'gevleugelde' Huracan prima dienst als zoethoudertjes.

Strooien met carbon
Het moet wel raar lopen wil het hier niet om de Huracan Superleggera gaan. De reguliere varianten liggen immers al weer eventjes achter ons en zodoende was het eigenlijk alleen nog wachten op dit absolute topmodel. Bovendien spreekt de gigantische achterspoiler boekdelen. Sterker, de vleugel lijkt zelfs krek eender te zijn aan die achterop de Gallardo Superleggera.

Wat valt er zoal te verwachten van de Huracan-topper? Een bescheiden hoeveelheid extra pk's – ten opzichte van de LP610-4. Slechts tien tot vijftien stuks, gokken we zo. In plaats daarvan heeft Lamborghini zich gericht op het lozen van zoveel mogelijk kilo's. Geheel volgens traditie door flink te strooien met carbon. Op deze manier komt het alsnog goed met de extra snelheid en scherpte.

Gerelateerde artikelen

Italiaanse politie heeft niet genoeg aan één Lamborghini

Autonieuws
> Artikel lezen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Het weekend in met de extatische Lamborghini Huracan Performante

Autonieuws
> Artikel lezen

Racebeest: Lamborghini Huracan Super Trofeo Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.