Spyshots

Vroege vogel: nieuwe Toyota Auris laat zich nu al zien

De huidige generatie Toyota Auris is nog geen 4 jaar oud en onlangs werd 'ie nog gefacelift. Een prototype van de volgende generatie is dan ook opvallend vroeg opgedoken in het straatbeeld.

Gaat het wel goed met de huidige Auris? Je zou het bijna gaan denken nu de nieuwe generatie al wordt uitgelaten op de openbare weg. Weliswaar grotendeels als mule op basis van de huidige generatie, maar toch. De eerste Auris ging ruim zes jaar mee.

Nog scherper
Door de dikke laag camouflage valt het lastig te zien, maar het lijkt erop dat de nieuwe Auris nog een stukje scherper wordt dan de huidige al is. Met name de neus steekt zeer spits af en ontleent stijlkenmerken van de Prius. De achterzijde is meer van hetzelfde en dat is ook niet zo gek. Vanaf de A-stijl naar achteren bevat dit prototype namelijk de koets van de huidige Auris. Nog even afwachten dus welke plannen Toyota hiermee heeft.

Moderner platform
Wist je dat 1 op de vijf verkochte Aurissen in Europa een Hybrid is? Die aandrijflijn gaat dus zeker terugkeren. Het overige motorenprogramma, waaronder een 1.2-turbobenzine, zal naar verluidt overeenkomen met dat van de C-HR, de aanstormende smaakmaker van Toyota die eind dit jaar bij de dealers zal staan.

De nieuwe Auris ontleent ook het moderne TGNA-platform van die gedurfde crossover. Een lager rijgewicht valt hiermee te voorspellen, evenals een grotere binnenruimte. Al zal dit laatste ook op het conto van de toegenomen buitenmaten komen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Toyota Auris goede klant van duct tape

Spyshots
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

'Gratis' leuke dingen doen als je nog dit jaar de Toyota Auris Hybrid kiest

Autonieuws
'Gratis' leuke dingen doen als je nog dit jaar de Toyota Auris Hybrid kiest
> Artikel lezen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.