Spyshots

Audi SQ2 knalt over de Nürburgring

Op zeer hoge snelheid is Audi momenteel aan het testen met de SQ2, de sportieve broer van Audi's nieuwe compacte SUV. En dat gaat er niet zachtjes aan toe. Op de foto's is dat lastig te zien, maar elke bocht wordt met behoorlijk wat snelheid genomen om het maximale uit de S-versie van de Q2 te halen.

We zijn het inmiddels gewend, van bijna elke Audi komt ook een S-versie. Ja, zelfs van de Q7 is die er tegenwoordig. Van de Q3 is er zelfs een RS met 367 pk. Voor de Q2 vragen we ons af of het ooit tot een RS Q2 zal komen, maar dat de SQ2 op stapel staat is een feit. En deze spyshots onderstrepen dat.

Vier uitlaatpijpen
Qua uiterlijk kunnen we op basis van deze spyshots niets zeggen. Audi test haar S-modellen altijd met de S-Line bodykit waardoor er weinig van valt te maken. Maar reken sowieso op wat dikker aangezette bumpers, grote wielen en glimmende uitlaatpijpen. Vier uitlaatpijpen om precies te zijn.

300 pk
Onderhuids zal het belangrijkste nieuws te melden zijn. We verwachten dat de SQ2 gebruik zal gaan maken van de 300 pk sterke 2.0 liter viercilinder turbomotor zoals die ook in de S3 ligt. Vierwielaandrijving is geheel volgens Audi-gebruik standaard.

Gerelateerde artikelen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Audi Q2: Qompacte SUV uit Ingolstadt

Autonieuws
Audi Q2: compacte SUV met nieuwe design-DNA
> Artikel lezen

Prijzen Audi Q2 beginnen bij 29 mille

Autonieuws
Prijzen Audi Q2
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.