Spyshots

Nieuwe Bentley Continental GT & GTC ogen veelbelovend

Herinner je de Bentley EXP 10 Speed 6 Concept nog? Die werd een jaar geleden in Genève voorgesteld. Die groene. Ja, gaat er een lichtje branden? Nou, die heeft model gestaan voor de gloednieuwe Continental GT en GTC zo bewijzen deze spyshots.

Het zal jou misschien net zo verbazen als wij, maar de tweede generatie van de Continental GT is alweer sinds 2010 op de markt. Dat is alweer 6 jaar inderdaad. En wij maar denken dat het model nog relatief jong was. Niet dus. En daarmee is het de hoogste tijd om ons voor te bereiden op een opvolger.

Geprezen ontwerpstijl
Bij de overgang van de eerste naar de tweede generatie was het echt speuren naar de vernieuwingen. Het is je vergeven als je ze niet uit elkaar kunt houden, wij hebben er namelijk ook moeite mee. Maar Bentley lijkt daar bij de derde generatie echt anders mee om te gaan. Deze spyshots bewijzen dat we met een veel sportiever model te maken gaan krijgen. Een auto die qua ontwerp gebaseerd is op de EXP 10 Speed 6 Concept die tijdens zijn debuut in Genève met veel lof ontvangen is.

100 kg minder
Bentley gaat met name op het gebied van rijeigenschappen een hele stap maken. De huidige Continental-serie is gebouwd op het platform van de Volkswagen Phaeton, maar de nieuweling mag zijn genen delen met de Bentayga, Q7 en Panamera. Dit zogenaamde MSB-platform is veel meer gericht op dynamiek dan het comfortabele onderstel van de inmiddels ook stokoude Phaeton.
Naar verwachting zal de Continental GT, en dienst cabriovariant GTC, meer dan 100 kg gewicht verliezen. En dat moet het effect op de betere rijeigenschappen alleen nog maar versterken.

Elektrische turbo en hybride
Motorisch verwachten we het meest moderne uit de Volkswagen Group-rekken. Hou rekening met een 4.0 liter V8 voorzien van een elektrisch aangedreven turbo ontwikkeld door Audi. Bij Porsche zal men naar verwachting gaan shoppen voor een hybride-aandrijflijn en laten we vooral duimen dat ook de W12 gewoon zal blijven. Al moet er dan wel wat gedaan worden aan de 329 gram CO2 die per kilometer wordt uitgestoten.

De nieuwe Bentley Continental GT wordt in het najaar van 2017 gepresenteerd. De Continental GTC volgt een half jaartje later.

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.