Spyshots

Compleet nieuwe (zelfrijdende) Mercedes A-klasse betrapt

Dit zijn van die momenten dat we even terug moeten in ons archief. Want bij het binnenvallen van foto's van een gloednieuwe generatie A-klasse rijst automatisch de vraag hoe lang 'ie al op de markt is. We besparen je die zoektocht: de huidige A-klasse kwam in 2012 op de markt. Vorig jaar onderging die een facelift en dus breekt over 2 jaar hét moment weer aan voor de nieuwe lichting.

In dit nog relatief vroege teststadium kunnen we je nog niet al teveel details verklappen over het model. De A-klasse, welke ontwikkeld wordt onder codenaam W177, is namelijk nog gehuld in een behoorlijk zwaar camouflagekostuum. Wat we in ieder geval al kunnen concluderen is dat Mercedes-Benz ditmaal gaat voor een evolutie in plaats van een revolutie. We verwachten een design in lijn met de huidige C-,- E- en S-klasse en daardoor nog chiquere belijning. Die evolutie is een logische stap, want zowel de A-klasse alsook de genoemde andere modellen zijn erg succesvol op die manier zoals ze nu in de showrooms staan.

Moderne technologie en features
Waar Mercedes-Benz wel echt een volgende stap zal gaan zetten is op het gebied van technologie. De jonge doelgroep die Mercedes met de A-klasse aan wil spreken - en ook bereikt - hecht veel waarde aan moderne elektronica en features. Een compleet nieuw en uitgebreid infotainmentsysteem zullen samen met zaken als adaptieve cruise control sowieso hun intrede doen. Grote kans dat ook het digitale dashboard uit de E- en S-klasse (deels) wordt doorgevoerd. Audi heeft die immers zojuist ook in de vernieuwde A3 gepresenteerd.

Autonome functies
Dat de Duitse fabrikant grootst inzet op autonoom rijden blijkt wel uit de E-klasse. En de kans is groot dat ze deze technologie langzaam maar zeker ook in haar kleinere modellen door gaan voeren. Sterker nog, we weten het wel zeker, kijk maar eens naar het enorme blok met radars en sensoren achter de voorruit. Mercedes lijkt daarmee echt een voortrekkersrol te willen vervullen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes EQ A heeft BMW i3 in het vizier

Autonieuws
Mercedes EQ A heeft BMW i3 in het vizier
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.