Spyshots

De nieuwe Ford Fiesta: eerste beelden

In de eerste helft van 2017 zal er een gloednieuwe Ford Fiesta bij de dealers staan. Met nog een jaar te gaan heeft Ford besloten haar prototypes in de buitenwereld te gaan testen. Onze spionagefotograaf betrapte zo'n prototype. Mede aan de hand daarvan kunnen we een paar eerste details over de nieuwe Fiesta met je delen.

Eén van de kernpunten bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie ligt hem in het feit dat Ford een stapje hogerop wil. De Fiesta rijdt fantastisch en ziet er goed uit, maar hij haalt het qua afwerkingsniveau en moderne features gewoonweg niet bij de moderne concurrentie. Aangezien Ford ook deze generatie bouwt op het 'oude vertrouwde' Global B-platform is er extra ontwikkelingsgeld beschikbaar om juist die stap hogerop te gaan maken.

Opwaardering
Een onderdeel van die strategie vormt de afwerking. Uit wat loslippige Ford-heren hebben we vernomen dat de nieuwe Fiesta qua materiaalgebruik echt een stap gaat maken. Veel van de harde kunststoffen zullen vervangen worden door zachte materialen. En ook op het gebied van uitrusting wil Ford een belangrijke stap maken. Het (veel te) kleine monochrome display bovenop het dashboard wordt vervangen door een modern kleuren-touschscreen voorzien van Sync3. Daarmee zal navigeren en het koppelen van smartphones kinderspel zijn.

Designevolutie in plaats van revolutie
Kijken we naar het design dan kunnen we dankzij deze spyshots een aantal zaken herkennen. Allereerst krijgt ook de Fiesta het nieuwe familiegezicht van Ford met de slanke koplampen en grote grille. Opvallend is ook dat de verticale lichtunits, toch een handelsmerk van Ford's B-segmenter, verdwijnen. Ze maken plaats voor breedgetrokken exemplaren. En voor de rest? Daar verwachten wij qua design vooral een evolutie in plaats van een revolutie, net als de Mondeo.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Blijven dromen van een Ford Fiesta RS

Autonieuws
Blijven dromen van een Ford Fiesta RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.