Spyshots

Volvo V90 Cross Country in de maak

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ook van de Volvo V90 komt een Cross Country-versie. Gevoelsmatig past het niet zo bij de chique uitstraling van de enorme stationwagon, maar gezien het verleden (en het heden) zal een V90 Cross Country flink bij kunnen dragen aan het succes van de V90.

We waren enigzins verbaasd toen we foto's van onze spionagefotograaf binnen kregen waarop we deze V90 Cross Country zagen. Gevoelsmatig past dit niet bij de V90. Maar waarom eigenlijk niet? Volvo had groot succes met de van de V70 afgeleide XC70, de Cross Country-modellen van de V40 en V60 doen het uitstekend en ook concurrent Audi mag met de A6 allroad bepaald niet klagen. Oké dan, we zeuren er niet meer over. Het zal wel aan ons liggen.

Meer bodemvrijheid en vierwielaandrijving
De auto zoals je die op de foto's ziet werd gespot tijdens hoogtetesten in het zuiden van Spanje. Daar waar de lucht ijl is en de temperatuur hoog. Hij moet het kunnen doorstaan.
Maar hij moet meer aankunnen. Dankzij een verhoogde bodemvrijheid van ongeveer 6 tot 7 cm en standaard vierwielaandrijving zou de V90 Cross Country de gebaande paden moeten kunnen verlaten.

Stoere jongen
Dat hij wat meer in zijn mars heeft dan een gemiddelde V90 straalt hij graag uit. We zien dakrails die net even wat robuuster zijn, het bumperwerk is opnieuw ontworpen en ook de opzetstukken op de wielkasten onderstrepen zijn meer avontuurlijke karakter.

Krachtige motoren
We verwachten de V90 Cross Country in de loop van 2017 op de markt. Hij wordt enkel leverbaar met de meer krachtige motorvarianten waaronder de T8 Twin Engine.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Volvo V90 Cross Country

Autonieuws
Volvo V90 Cross Country: eerste foto
> Artikel lezen

Zo rijdt Zlatan Ibrahimović naar het EK in Frankrijk

Autonieuws
Zo rijdt Zlatan Ibrahimović naar het EK in Frankrijk
> Artikel lezen

R-Design: sportief maatpak voor Volvo S90 & V90

Autonieuws
Volvo S90 & V90
> Artikel lezen

Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje

Autonieuws
Volvo S90 en V90 overgoten met Polestar-sausje
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.