Spyshots

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

26 mei 2016

BMW werkt volop aan de ontwikkeling van de compleet nieuwe generatie 5-serie. Daarvan komen net als voorheen een sedan, een Estate, een GT alsook een M5. Wij betrapten ze stuk voor stuk en kunnen je een beeld geven van de ontwikkelingen tot dusverre.

Ze zitten alle vier nog strak in de camouflagetape. Maar dat neemt niet weg dat we een idee krijgen van het lijnenspel. Dat zal in grote lijnen overeenkomen met de huidige 5-serie's. We verwachten een evolutie van het design zoals we dat ook hebben gezien bij de overgang van de vorige naar de huidige 7-serie.

Toepassing van carbon
De gehele 5-serie range zal worden gebouwd op BMW's nieuwe platform dat schuilgaat onder de codenaam '35up'. Daarbij staan lichtgewicht materialen centraal, met als hoogtepunt de toepassing van CFRP (met carbon versterkt kunststof) zoals de nieuwe 7-serie dat ook heeft. Behalve een groot deel van het frame zullen ook diverse carrosseriepanelen uit dit lichte maar supersterke materiaal worden gemaakt.

500 cc cilinders
Onderhuids zal BMW gebruikmaken van haar modulaire motorengamma waarbij de 500 cc metende cilinders zullen worden samengevoegd tot drie-, vier- en zescilindermotoren. Om kosten te besparen is bij die motoren ongeveer 60% van de onderdelen gelijk, of het nu een drie- of een zescilinder is.
“De M5 zal de enige 5-serie worden die leverbaar is met een V8”

M5 Touring keert terug
Het topmodel binnen de range wordt als vanouds de M5. Die verwachten we niet eerder dan eind 2017 / begin 2018. Het zal meteen ook de enige 5-serie worden die leverbaar is met een V8, een 4.4 liter metend exemplaar om precies te zijn. Het vermogen zal vermoedelijk boven de 600 pk liggen. Om weerstand te bieden tegen de Audi RS 6 Avant en Mercedes-AMG E 63 Estate keert ook de M5 Touring terug.

Eind 2016
De aftrap zal worden gegeven door de nieuwe 5-serie sedan. Die verwachten we eind dit jaar voor het eerst te kunnen zien om vervolgens begin volgend jaar leverbaar te worden. De Touring volgt kort daarna.

Gerelateerde artikelen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen