Spyshots

Facelift voor Renault Clio in aantocht

De huidige Clio is de eerste Renault van de designhand van Laurens van den Acker, inmiddels al weer zo'n 4 jaar geleden. Tijd voor een facelift.

Slechts weinig automerken hebben de bezem zo flink door hun modellengamma gehaald als Renault. En dat allemaal onder aanvoering van de Nederlandse topdesigner, die eerder bij Mazda had bewezen een aardig potje te kunnen tekenen. De verwachtingen rond de vernieuwde Clio zijn dan ook hoog gespannen.

In lijn met Mégane
Ondanks dat de Clio al weer 4 jaar oud is, staat hij nog altijd fris op zijn wielen. Echter met de komst van de nieuwe Mégane en Talisman heeft de designtaal van Renault desondanks nog een behoorlijk ontwikkeling doorgemaakt. Aan van den Acker om de Clio weer in de pas met deze nieuwere modellen te krijgen.

Verwacht zodoende onder meer een merklogo dat nog meer vrijstaat in de grille, de inmiddels welbekende en veel besproken, grove lichtsignatuur en hier en daar veranderingen om in het algemeen een gespierder voorkomen te creëren.

Nog geen tablet
Vanbinnen rekenen we op verfijning maar evengoed meer van hetzelfde, ondanks dat Renault behoorlijk furore aan het maken is met de centraal geplaatste tablet à la Tesla. Echter laten we niet vergeten dat om slechts een facelift gaat en geen compleet nieuw model. Maar als Renault toch met een compleet nieuw dashboard komt, dan zijn we zeer verrast. Op motorisch vlak geen verrassingen. Dat blijft nagenoeg bij het oude.

Maandje wachten maar
Lang hoef je overigens niet te wachten op de vernieuwde Renault Clio. Binnen nu en anderhalve maand wordt 'ie al geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Renault Clio R.S. 16: 300 pk en racegenen

Autonieuws
Renault Clio R.S. 16
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?

Autonieuws
Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?
> Artikel lezen

Tandje erbij voor Renault Clio RS 220 Trophy

Autonieuws
Renault Clio RS 220 Tophy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.