Spyshots

Facelift voor Jaguar F-type

Zelfs tijdloze schoonheden als de Jaguar F-type en F-type Coupé hebben niet het eeuwige leven.

Niet vaak bracht een (sport)auto zoveel teweeg als de Jaguar F-type. Drie jaar na dato spreekt de flamboyante Brit nog altijd tot de verbeelding en om dat zo langmogelijk vol te houden heeft Jaguar een facelift op het programma staan. Nou ja, de te verwachten wijzigingen verdienen eigenlijk het predicaat facelift niet. En dat is juist goed.

Goed?
Jazeker, want aan een tijdloze schoonheid als de F-type wil je natuurlijk niet teveel tornen. Dat snappen ze ook bij Jaguar, waardoor de visuele veranderingen subtiel zullen zijn. Iets strakker getrokken bumpers, grille en koplampen (voorzien van LED-techniek) plus nieuwe wieldesigns, en dat is het wel zo'n beetje, denken wij. Althans, aan de buitenzijde.

Mee met de prijzen
Voor het interieur hopen we dan weer op een grondigere update. Niet zozeer optisch, maar des te meer qua bouwkwaliteit en afwerking. Dat is namelijk niet om over naar huis te schrijven voor een auto die inmiddels tussen de 95 en 207 duizend euro moet kosten. Prijzen die weliswaar veel hoger liggen dan destijds bij de marktintroductie, maar dat is voor bijvoorbeeld Mercedes-AMG, die de GT als troef heeft, juist des te meer een reden om zich nog minder zorgen te maken.

Op technisch vlak is het nog gissen naar de verbeteringen, maar daar wordt ongetwijfeld aan gewerkt. Op motorisch vlak heeft de F-type zijn zaakjes in elk geval nog altijd prima voor elkaar.

De vernieuwde Jaguar F-type wordt begin 2017 verwacht, vermoedelijk op de Autosalon van Genève, begin maart.

Gerelateerde artikelen

Eerste kiekjes en details Jaguar F-type SVR

Autonieuws
Eerste kiekjes en details Jaguar F-type SVR
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Visueel verlekkeren aan de Jaguar F-type SVR

Fotogalleries
Visueel verlekkeren aan de Jaguar F-type SVR
> Artikel lezen

4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)

Autonieuws
4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.